Φασολάδα

19.10.2015
Μία απλή συνταγή φασολάδας για αρχάριους, ένα πιάτο με λουκάνικα στον φούρνο αλλά και ακόμη μία πρόταση που συνδυάζει το κοτόπουλο με τα αγαπημένα όσπρια

Υλικά για 6 άτομα

500 γρ. φασόλια ξερά μέτρια

3 καρότα σε ροδέλες

2 κλωνάρια σέλερι ψιλοκομμένο

1 κρεμμύδι μεγάλο ψιλοκομμένο

1 πιπερίτσα καυτερή

1 κύβο ζωμό λαχανικών

1 φλιτζάνι λάδι

1 φλιτζάνι ντομάτα τριμμένη

αλάτι, πιπέρι

Eκτέλεση

Μουλιάζουμε τα φασόλια αποβραδίς. Την επόμενη μέρα, τα βράζουμε σε μπόλικο φρέσκο νερό για 10 λεπτά. Σουρώνουμε και ρίχνουμε νερό (να τα σκεπάζει) μέχρι να πάρουν μία βράση. Για τα επόμενα 10 λεπτά ξαφρίζουμε τακτικά. Στη συνέχεια, προσθέτουμε το κρεμμύδι, τα καρότα, το σέλερι, την καυτερή πιπερίτσα, τον ζωμό λαχανικών και την ντομάτα. Βράζουμε μέχρι να μαλακώσουν καλά τα φασόλια και να χυλώσει η σούπα. Προς το τέλος, ρίχνουμε το λάδι και το αλάτι. Προσθέτουμε μπόλικο πιπέρι και σερβίρουμε. Συνταγές από το Cook Book