Γίγαντες φούρνου με λουκάνικα

25.10.2015
Μία απλή συνταγή φασολάδας για αρχάριους, ένα πιάτο με λουκάνικα στον φούρνο αλλά και ακόμη μία πρόταση που συνδυάζει το κοτόπουλο με τα αγαπημένα όσπρια

Υλικά για 6 άτομα

Προετοιμασία 20 λεπτά

Αναμονή 12 ώρες

Μαγείρεμα 1 ½ ώρα

250 γρ. γίγαντες

2 καρότα σε ροδέλες

2 κλωνάρια σέλινο ψιλοκομμένο

1 κρεμμύδι ξερό μεγάλο ψιλοκομμένο

1 πράσο ψιλοκομμένο

2 σκελίδες σκόρδο σε λεπτές φέτες

2 λουκάνικα χωριάτικα

1/3 φλιτζάνι ελαιόλαδο

1 φλιτζάνι ντομάτα ψιλοκομμένη

αλάτι, πιπέρι

Eκτέλεση
Bάζουμε τους γίγαντες σε νερό από την προηγουμένη για να φουσκώσουν. Tους βράζουμε σε μια μεγάλη κατσαρόλα με μπόλικο νερό για 30 λεπτά περίπου, τόσο ώστε να κρατάνε λίγο. Σουρώνουμε, τους αδειάζουμε σε ένα μεγάλο ταψί και προσθέτουμε το κρεμμύδι, το πράσο, τα καρότα, το σέλινο, το σκόρδο και την ντομάτα. Pίχνουμε ½ φλιτζάνι ζεστό νερό, το ελαιόλαδο και αλατοπιπερώνουμε. Aνακατεύουμε καλά και ψήνουμε για 25 λεπτά περίπου στους 200οC. Kόβουμε σε φέτες τα λουκάνικα, τα σοτάρουμε ελαφρώς στο τηγάνι με λίγο ελαιόλαδο και περιχύνουμε τους γίγαντες. Συνταγές από το Cook Book