Μπουτάκια με φασόλια και ντοματίνια στον φούρνο

14.10.2015
Μία απλή συνταγή φασολάδας για αρχάριους, ένα πιάτο με λουκάνικα στον φούρνο αλλά και ακόμη μία πρόταση που συνδυάζει το κοτόπουλο με τα αγαπημένα όσπρια

Υλικά για 4 άτομα

4 μπούτια κοτόπουλου

2 φλιτζάνια φασόλια λευκά μουσκεμένα αποβραδίς

2 φλιτζάνια ζωμό κότας

1 κρεμμύδι σε ροδέλες

2 σκελίδες σκόρδο χοντροκομμένες

1/2 φλιτζάνι μαϊντανό χοντροκομμένο

10 ντοματίνια κομμένα στα τέσσερα

1/2 φλιτζάνι κρασί λευκό

2 + 2 κουτ. σούπας ελαιόλαδο

2 κουτ. σούπας χυμό λεμόνι

1 κουτ. γλυκού φασκόμηλο ψιλοκομμένο

αλάτι, πιπέρι

Eκτέλεση
Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180°C. Αλατοπιπερώνουμε το κοτόπουλο και το σοτάρουμε σε 2 κουταλιές ελαιόλαδο σε δυνατή φωτιά για 6 λεπτά. Προσθέτουμε στο τηγάνι το φασκόμηλο και σβήνουμε με το κρασί. Σε ένα άλλο τηγάνι βάζουμε τις άλλες 2 κουταλιές ελαιόλαδο και σοτάρουμε καλά το κρεμμύδι μαζί με το σκόρδο για 4 λεπτά. Μεταφέρουμε το περιεχόμενο των τηγανιών σε ταψί, μαζί με τα φασόλια και τον ζωμό. Ανακατεύουμε και προσθέτουμε τα ντοματίνια και τον μαϊντανό. Ψήνουμε στον φούρνο για 70 λεπτά. Προσθέτουμε το χυμό λεμόνι και συνεχίζουμε το ψήσιμο για 20 λεπτά. Σερβίρουμε αμέσως.

Συνταγές από το Cook Book