Καρυδόπιτα καρπενησιώτικη

30.09.2015
Μπακλαβά, κανταΐφι ή καρυδόπιτα; Κάντε την επιλογή σας από τρεις παραδοσιακές συνταγές για να γλυκάνετε τους φίλους σας με σπιτικά εδέσματα... ψημένα στο ταψί.

Υλικά για 4 άτομα

  • 2 φύλλα κρούστας
  • 500 γρ. χλωροτύρι ή μυζήθρα γλυκιά
  • 1 κουτ. σούπας κονιάκ, ½ φλιτζάνι σταφίδες
  • 2 αβγά, 1 κουτ. γλυκού κανέλα τριμμένη
  • 2 φλιτζάνια καρύδι χοντροκομμένο
  • 1 φλιτζάνι μέλι, ½ φλιτζάνι χυμό πορτοκαλιού
  • ½ φλιτζάνι γάλα συμπυκνωμένο
  • 1 φλιτζάνι βούτυρο φρέσκο

Eκτέλεση
Αναμειγνύουμε τη μυζήθρα, το κονιάκ, τα αβγά χτυπημένα, τις σταφίδες, την κανέλα και το καρύδι και τα ανακατεύουμε. Απλώνουμε το ένα φύλλο και το κόβουμε σε δύο κομμάτια. Απλώνουμε το 1/4 της γέμισης κάθετα στη μία πλευρά του φύλλου αφήνοντας λίγο κενό φύλλο στην κάθε πλευρά. Τυλίγουμε το φύλλο γύρω από τη γέμιση δημιουργώντας ένα ρολό. Τυλίγουμε τις άκρες έτσι ώστε να σφραγιστεί η γέμιση και να μην χυθεί. Επαναλαμβάνουμε τη διαδικασία για να φτιάξουμε τέσσερα ρολά. Αναμειγνύουμε το μέλι με το γάλα και τον χυμό πορτοκαλιού πολύ καλά μέχρι να γίνουν ένα ομογενές μείγμα. Ζεσταίνουμε το βούτυρο σε τηγάνι και τηγανίζουμε τα ρολά μέχρι να ροδίσουν καλά. Τα βγάζουμε από το τηγάνι, τα περιχύνουμε ζεστά με το σιρόπι και τα σερβίρουμε αφού κόψουμε το κάθε ρολό σε δύο κομμάτια.

Συνταγές από το Cook Book