Σαλάτα ρεβίθια με κόκκινες πιπεριές

13.05.2015
Μια σαλάτα όλο αψάδα από το Pandespani.

Η συνταγή

Προετοιμασία: 10-15 λεπτά για το ψιλοκόψιμο των υλικών και την ετοιμασία του ντρέσινγκ συν ο επιπλέον χρόνος για τη γνωστή προετοιμασία των ρεβιθιών, δηλαδή μούλιασμα από την προηγουμένη, βράσιμο, πέταμα τo νερό και βράσιμο ξανά. Εύκολη, χορτοφαγική συνταγή. Αν τα ρεβίθια είναι έτοιμα βρασμένα είναι και πολύ γρήγορη συνταγή.

Υλικά (για 5-6 άτομα)
250 γρ. ρεβίθια
250-300 γρ. κόκκινες ψητές πιπεριές Φλωρίνης σε βάζο, ψιλοκομμένες
1 κόκκινο κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
3 κ.σ. μαϊντανός, ψιλοκομμένος
για το ντρέσινγκ:
3 κ.σ. ξίδι από κόκκινο κρασί (όχι βαλσαμικό)
7 κ.σ. έξτρα παρθένο ελαιόλαδο
½ κ.σ. μουστάρδα
1-2 κ.σ. μέλι (ανάλογα με την οξύτητα του ξιδιού)
αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Ετοιμάζετε τα ρεβίθια: Τα βάζετε το βράδυ σε μπολ, τα σκεπάζετε με νερό και τα αφήνετε σε ολονύκτιο μούλιασμα. Τα στραγγίζετε την επομένη και τα βάζετε με κρύο νερό να βράσουν. Με το που αρχίζουν να βράζουν, πετάτε το νερό και βάζετε καινούργιο. Στο 10λεπτο που βράζουν εκ νέου, χαμηλώνετε τη φωτιά και τα μαγειρεύετε για περίπου 30-45 λεπτά ή και περισσότερο (ανάλογα με τα ρεβίθια), μέχρι να μαλακώσουν (όχι να γίνουν πουρές). Τα στραγγίζετε.

Ετοιμάζετε τη σαλάτα: Μέχρι να βράσουν τα ρεβίθια, κόβετε τις ψητές πιπεριές σε μικρά κομμάτια και ψιλοκόβετε το κρεμμύδι και τον μαϊντανό.

Ετοιμάζετε το ντρέσινγκ: Ανακατεύετε ή χτυπάτε δυνατά όλα τα υλικά του ντρέσινγκ να αναμειχθούν.

Σερβίρισμα: Ανακατεύετε καλά σε μπολ σαλάτας τα ρεβίθια, τις πιπεριές, το κρεμμύδι και τον μαϊντανό και πριν σερβίρετε περιχύνετε με τη βινεγκρέτ. Καρυκεύετε με φρεσκοτριμμένο πιπέρι και η σαλάτα ρεβίθια με κόκκινες πιπεριές και μαϊντανό είναι έτοιμη!

Περισσότερα θέματα και συνταγές αλά Pandespani μπορείς να βρεις εδώ.