Γιουβέτσι με κριθαράκι και μανιτάρια

10.11.2018
Γιουβέτσι με κριθαράκι και μανιτάρια
Ό,τι πρέπει για το τραπέζι της Κυριακής. Ετοιμάσου...

ΥΛΙΚΑ ΓΙΑ 4 ΑΤΟΜΑ

  • 500 γρ. κριθαράκι χοντρό
  • 400 γρ. ντομάτα τριμμένη
  • 3 σκελίδες σκόρδο, 1 φλιτζάνι λάδι
  • 1 ξυλάκι κανέλα
  • 750 ml ζωμό λαχανικών
  • 2-3 κλαδάκια θυμάρι φρέσκο
  • 500 γρ. μανιτάρια σε μέτρια κομμάτια
  • 1 φλιτζάνι τόφου ή άλλο φυτικό τυρί

Αυτό το διάβασες; Δέσποινα Βανδή: Το παράξενο μυστικό της για το τέλειο γιουβέτσι

Eκτέλεση

Βράζουμε το κριθαράκι για 2-3 λεπτά λιγότερο από τον χρόνο που αναγράφει η συσκευασία και σουρώνουμε. Τσιγαρίζουμε το σκόρδο και προσθέτουμε τα μανιτάρια. Ανακατεύουμε για 10' και προσθέτουμε ντομάτα, κανέλα, θυμάρι, αλάτι και πιπέρι. Βράζουμε τη σάλτσα για 5-6', την ανακατεύουμε με το κριθαράκι και το βάζουμε σε ένα ταψάκι. Πασπαλίζουμε με το φυτικό τυρί. Ψήνουμε στους 180°C για 10'.

Διάβασε επίσης: Το μενού της εβδομάδας: 7 ιδέες για μεσημεριανό που σου λύνουν τα χέρια