ΥΛΙΚΑ ΓΙΑ 4 ΑΤΟΜΑ
- 500 γρ. κριθαράκι χοντρό
- 400 γρ. ντομάτα τριμμένη
- 3 σκελίδες σκόρδο, 1 φλιτζάνι λάδι
- 1 ξυλάκι κανέλα
- 750 ml ζωμό λαχανικών
- 2-3 κλαδάκια θυμάρι φρέσκο
- 500 γρ. μανιτάρια σε μέτρια κομμάτια
- 1 φλιτζάνι τόφου ή άλλο φυτικό τυρί
Αυτό το διάβασες; Δέσποινα Βανδή: Το παράξενο μυστικό της για το τέλειο γιουβέτσι
Eκτέλεση
Βράζουμε το κριθαράκι για 2-3 λεπτά λιγότερο από τον χρόνο που αναγράφει η συσκευασία και σουρώνουμε. Τσιγαρίζουμε το σκόρδο και προσθέτουμε τα μανιτάρια. Ανακατεύουμε για 10' και προσθέτουμε ντομάτα, κανέλα, θυμάρι, αλάτι και πιπέρι. Βράζουμε τη σάλτσα για 5-6', την ανακατεύουμε με το κριθαράκι και το βάζουμε σε ένα ταψάκι. Πασπαλίζουμε με το φυτικό τυρί. Ψήνουμε στους 180°C για 10'.
Διάβασε επίσης: Το μενού της εβδομάδας: 7 ιδέες για μεσημεριανό που σου λύνουν τα χέρια