Υλικά για 6 άτομα
- 6 πατάτες βρασμένες με τη φλούδα
- 12 μανιτάρια μεγάλα σε φέτες
- 1 σκελίδα σκόρδο ψιλοκομμένη
- 2 κουτ. σούπας ελαιόλαδο
- ½ ποτήρι κρασί λευκό
- 1 κουτ. σούπας μαϊντανό ψιλοκομμένο
- αλάτι, πιπέρι φρεσκοτριμμένο
6 φέτες μπέικον (για το τύλιγμα)
Eκτέλεση
Aφαιρούμε με το ειδικό εργαλείο τη σαρκα της πατάτας κάνοντας μια μεγάλη τρύπα.
Σοτάρουμε στο ελαιόλαδο τα μανιτάρια και το σκόρδο, σβήνουμε με το κρασί και μαγειρεύουμε για 10 λεπτά περίπου, να απορροφηθούν τα υγρά.
Πασπαλίζουμε με μαϊντανό, αλάτι και πιπέρι. Ψιλοκόβουμε τα μανιτάρια και με ένα μικρό κουταλάκι γεμίζουμε τις πατάτες.
Τυλίγουμε κάθε πατάτα με μία φέτα μπέικον, τις τοποθετούμε σε βουτυρωμένο ταψάκι και ψήνουμε στους 170οC για 20 λεπτά περίπου.
Βρέχουμε με λίγο νερό και ρίχνουμε από πάνω το χοντρό αλάτι.
Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180°C.
Ψήνουμε τις πατάτες για 40 λεπτά περίπου.