Αρνάκι κοκκινιστό με ούζο

18.02.2015

Υλικά για 6 άτομα
Προετοιμασία 10 λεπτά
Μαγείρεμα 30 λεπτά

Υλικά

-1½ κιλό αρνάκι ψαχνό σε μεγάλους κύβους
-2 κρεμμύδια σε φέτες
-1 κουτ. γλυκού ρίγανη
-1/2 κουτ. γλυκού κανέλα
-2 ξυλάκια κανέλας
-2 κουτ. σούπας λάδι ή βούτυρο
-400 γρ. ντομάτα τριμμένη
-1/2 φλιτζάνι ζωμό λαχανικών
-1 φλιτζάνι ούζο
-αλάτι, πιπέρι
-κεφαλοτύρι τριμμένο

Eκτέλεση

Αλατοπιπερώνουμε το κρέας, ζεσταίνουμε το λάδι ή το βούτυρο στη χύτρα και σοτάρουμε καλά το κρέας απ' όλες τις μεριές μαζί τα κρεμμύδια. Ρίχνουμε τον ζωμό, την ντομάτα, τη ρίγανη, την κανέλα και τα ξυλάκια κανέλας, κλείνουμε τη χύτρα και μαγειρεύουμε για 25 λεπτά. Ανοίγουμε τη χύτρα, προσθέτουμε το ούζο, αλατοπιπερώνουμε αν χρειάζεται και βράζουμε μέχρι να δέσει η σάλτσα. Σερβίρουμε το φαγητό ζεστό με το τριμμένο κεφαλοτύρι.