Υλικά
- 180 γρ. φακές
- 1 κρεμμύδι μέτριο ψιλοκομμένο
- 1 σκελίδα σκόρδο ψιλοκομμένη
- 1 δαφνόφυλλο
- 2 φλιτζάνια κολοκύθα κίτρινη κομμένη σε κύβους (βρασμένη, όχι λιωμένη)
- 2 κουτ. σούπας δυόσμο ψιλοκομμένο
- 2 κουτ. σούπας μαϊντανό ψιλοκομμένο
- 2 κουτ. σούπας ξίδι από κόκκινο κρασί
- ½ φλιτζάνι ελαιόλαδο
- 200 γρ. τυρί ανεβατό Βερμίου
- αλάτι, πιπέρι φρεσκοτριμμένο
Εκτέλεση
Βράζουμε τις φακές για περίπου 30 λεπτά, μαζί με το κρεμμύδι, το σκόρδο και τη δάφνη μέχρι να μαλακώσουν. Σουρώνουμε και αφήνουμε να κρυώσουν. Ρίχνουμε σε μεγάλη σαλατιέρα τις φακές, την κολοκύθα, τον δυόσμο, τον μαϊντανό, το ξίδι, το ελαιόλαδο, το αλάτι και το πιπέρι. Ανακατεύουμε ελαφρώς, σκορπίζουμε από πάνω το ανεβατό Βερμίου και σερβίρουμε.