Βράζουμε 200 ml γάλα μαζί με τη ζάχαρη σε κατσαρολίτσα σε χαμηλή θερμοκρασία χωρίς να ανακατεύουμε. Σπάμε σοκολάτα μαύρη (περίπου 50 γραμμάρια) σε μικρά κομμάτια μέσα στην κούπα όπου θα σερβίρουμε.
Μόλις πάρει βράση το γάλα, το ρίχνουμε στην κούπα και ανακατεύουμε καλά να λιώσει η σοκολάτα.
Ζεσταίνουμε λίγο γάλα (περίπου 50 ml) και το χτυπάμε με το εξάρτημα του φραπέ μέχρι να γίνει αφρόγαλα. Προσθέτουμε το χτυπημένο γάλα στην κούπα με τη σοκολάτα και ολοκληρώνουμε το ρόφημα ρίχνοντας τις κουταλιές του λικέρ.
Προαιρετικά, στολίζουμε την κούπα με ένα δροσερό φυλλαράκι φρέσκιας μέντας.