Πετιμεζόπιτα

20.10.2014


Xτυπάμε 1½ ποτήρι ελαιόλαδο και 2 ποτήρια πετιμέζι με 5 κουταλιές σούπας ζάχαρη. Aνακατεύοντας, προσθέτουμε χυμό από 2 πορτοκάλια, μία κουταλιά γλυκού σόδα, μισό ποτήρι νερό που έχουμε βράσει με 3 ξυλάκια κανέλας, ξύσμα από 2 πορτοκάλια, 4 κουταλιές σούπας ρακή, μία κουταλιά γλυκού γαρίφαλο σκόνη και μισό κιλό μαλακό αλεύρι. Πασπαλίζουμε με σουσάμι και ψήνουμε σε ζεστό φούρνο στους 180°C για μία ώρα.