Τυρόπιτα Πάτμου

09.09.2014
Η διαφορετική

Υλικά:

  • 1 kg τυρί Πάτμου ή φέτα
  • ½ kg μυτζήθρα Πάτμου
  • 20 αβγά
  • 1 kg αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 1 ποτηράκι του κρασιού λάδι
  • λίγο αλάτι
  • λίγο πιπέρι
  • κανέλα ψιλή

Εκτέλεση: Τρίβετε τα τυριά και ρίχνετε μέσα τα αβγά και το πιπέρι. Η γέμιση αυτή είναι ο λεγόμενος μπατούδος και πρέπει να έχει προετοιμαστεί μία μέρα πριν γίνουν οι τυρόπιτες και να είναι πολύ πηχτή (αυτό εξαρτάται από το αν τα τυριά είναι νωπά η ξερά). Ρίχνετε το λάδι μέσα στο αλεύρι μαζί με λίγο αλάτι και ανακατεύετε με το χέρι. Προσθέτετε χλιαρό νερό για να γίνει ένα μαλακό ζυμάρι. Ανοίγετε φύλλο και το τοποθετείτε μέσα σε φορμάκια. Βάζετε από πάνω τη γέμιση και την πασπαλίζετε με κανέλα. Ψήνετε στους 220°C.

Συνταγή της Σταματίας Πέτρη

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ