Υλικά:
Για το σιρόπι:
- 2½ ποτήρια νερό
- 1 ποτήρι ανθόνερο
- 3 κ.σ. μέλι
Για τα αχλαδάκια:
- 1 kg αμύγδαλα ασπρισμένα σε σκόνη
- 2 kg φρυγανιά τριμμένη
- 1 κ.σ. κακάο
- 2 κ.σ. μοσχοκάρυδο λίγη κανέλα
- ½ kg καρύδια κομμένα
- ζάχαρη άχνη
Εκτέλεση: Βράζετε τα υλικά του σιροπιού για 10΄. Βάζετε όλα τα υλικά σε μπολ, τα ρίχνετε στο σιρόπι και ανακατεύετε. Τα πλάθετε σε σχήμα αχλαδιού και τα περνάτε από την άχνη δύο φορές.
Συνταγή της Μαρίας Σκεμπέ