Δασόγαλο

14.11.2014
Όχι μόνο για τις νηστείες!

Υλικά:

  • 1 ποτήρι αμύγδαλα ασπρισμένα σε σκόνη
  • 1 φέτα (την ψίχα) άρτο πατινιώτικο (μυρωδάτο ψωμί με σουσάμι)
  • 1 lt νερό
  • 5 κ.σ. ζάχαρη
  • ροδόνερο (ανθόνερο)

Εκτέλεση: Βράζετε τον άρτο με το νερό μέχρι να λιώσει. Αποσύρετε από τη φωτιά, ρίχνετε τα αμύγδαλα και ανακατεύετε. Περνάτε το μείγμα από σουρωτήρι και στο χυλό ρίχνετε τη ζάχαρη και τον βάζετε να ξαναβράσει για 5΄. Σερβίρεται κρύο ή ζεστό σε ποτήρι, με 2-3 σταγόνες ανθόνερο.

Συνταγή της Σταματίας Πέτρη