Υλικά για 40 κομμάτια
Για τα μπισκότα
380 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
225 γρ. βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου
300 γρ. ζάχαρη λευκή ή καστανή
2 μεγάλα αυγά
1/2 κ.γ. bakin powder
50 γρ. κακάο
1 βανίλια
μία πρέζα αλάτι
Για την γέμιση
200 γρ. κρέμα τυρί σε θερμοκρασία δωματίου
1 κρόκος αυγού (προαιρετικά)
75 γρ. ζάχαρη
αν δεν χρησιμοποιήσετε κρόκο, μειώστε την ποσότητα της ζάχαρης στα 45 γρ.
Εκτέλεση
- Σε ένα μπολ ανακατέψτε το αλεύρι, το bakin και το αλάτι.
- Στο μπολ του μίξερ χτυπήστε το βούτυρο με την ζάχαρη να αφρατέψουν, προσθέστε τα αυγά ένα ένα και την βανίλια.
- Προσθέστε το κακάο και χαμηλώστε την ταχύτητα.
- Σταδιακά προσθέστε το μίγμα αλευριού μέχρι να ομογενοποιηθεί.
- Αδειάστε το μίγμα σε μία μεμβράνη, κλείστε το και αφήστε το στο ψυγείο για 1 ώρα.
- Για την γέμιση χτυπήστε στο μίξερ την κρέμα τυριού, τον κρόκο και την ζάχαρη μέχρι να αφρατέψουν. Αφήστε στην άκρη.
- Βγάλτε από το ψυγείο το μίγμα.
- Κόψτε σε ισα κομμάτια. Αν θέλετε ζυγίστε τα ένα ένα για να είναι ίδια.
- Αλευρώστε λίγο το ένα σας χέρι για να μην κολλάει η ζύμη. Ανοίξτε/απλώστε ένα κομμάτι από την ζύμη όσο γίνεται, στο χέρι σας. Βάλτε μία μικρή ποσότητα κρέμα στο κέντρο και αρχίστε να κλείνετε με προσοχή χωρίς να χυθεί έξω κρέμα.
- Αφού το κλείστε πλάστε γύρω γύρω πολύ ελαφριά ώστε να γίνει πιο στρογυλλό (όχι τέλειο) και βάλτε σε ταψί με αντικολλητικό φύλλο με την "άσχημη" μεριά προς τα κάτω. Αφού το τοποθετήσετε αρχίστε να το "συμμορφώνετε" γύρω γύρω να γίνει ομοιόμορφο και στρογγυλεμένο.
- Συνεχίστε με την υπόλοιπη ζύμη.
- Ψήστε σε προθερμασμένο φούρνο στους 190 βαθμούς για 13 λεπτά.
- Αφήστε τα να κρυώσουν.
Τη συνταγή μας έδωσε η foodblogger Eleni En. Συνταγές της μπορείς να βρεις στο blogspot γευσις