Καναπεδάκια σφολιάτας για όλα τα γούστα

07.10.2014
Η βασική συνταγή είναι μια. Το μόνο που αλλάζει είναι η κρέμα-αλοιφή που θα χρησιμοποιήσουμε έτσι ώστε να ξετρελάνουμε τους καλεσμένους μας.
Για τη βάση θα χρειαστούμε φύλλο σφολιάτας το οποίο θα κόψουμε με ένα στρογγυλό κουπ πατ ή με ένα σφηνοπότηρο. Θα απλώσουμε χαρτί ψησίματος στη βάση ενός ρηχού ταψιού, θα αραδιάσουμε τα σφολιατάκια και θα ψήσουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200°C μέχρι να ροδίσουν καλά. Στη συνέχεια θα αλοίψουμε από πάνω την κρέμα της αρεσκείας μας. Πάρε 3 ιδέες με αντζούγια, σολομό και τόνο!

Με αντζούγια

  • 3 κουτ. σούπας πάστα αντζούγιας
  • 1 κρεμμυδάκι φρέσκο ψιλοκομμένο
  • 1 σκελίδα σκόρδο ψιλοκομμένη
  • 2-3 κλωναράκια μαϊντανό
  • ½ λεμόνι (τον χυμό του)
  • φυλλαράκια μαϊντανού και καρεδάκια ντομάτας για το γαρνίρισμα

Χτυπάμε στο multi όλα μαζί τα υλικά μέχρι να γίνουν αλοιφή. Aπλώνουμε με κορνέ ή με κουταλάκι το μείγμα στα σφολιατάκια και γαρνίρουμε με λεπτά καρεδάκια ντομάτας και κλωναράκια μαϊντανού.

Με σολομό

  • 3 κουτ. σούπας πάστα σολομού
  • ½ κουτ. γλυκού πάπρικα
  • ½ λεμόνι (τον χυμό του)
  • 1/4 από μία ντομάτα
  • 1 μικρό κρεμμυδάκι για στιφάδο, ψιλοκομμένο
  • καρεδάκια από λεμόνι και άνηθο για το γαρνίρισμα

Χτυπάμε στο multi όλα τα υλικά μέχρι να γίνουν μια ομογενής αλοιφή. Aπλώνουμε το μείγμα με κουταλάκι ή κορνέ στα σφολιατάκια και γαρνίρουμε με καρεδάκια λεμονιού και κλωναράκια άνηθου.

Με τόνο

  • 1 κονσέρβα τόνο σε λάδι
  • 100 γρ. βούτυρο
  • 1 κουτ. γλυκού μουστάρδα
  • 1 αβγό σφιχτό
  • καρεδάκια από ντομάτα και αγγούρι για το γαρνίρισμα

Στραγγίζουμε τον τόνο από το λάδι του και τον χτυπάμε στο multi με όλα τα υπόλοιπα υλικά μέχρι να γίνει μια ομογενής αλοιφή. Aπλώνουμε το μείγμα με κορνέ ή με κουταλάκι στα σφολιατάκια και γαρνίρουμε με καρεδάκια ντομάτας και αγγουριού.