Φρέσκες είναι γευστικότατες, γι' αυτό ετοιμάστε την αρκαδίτικη συνταγή και θα μας θυμηθείτε.
Θα χρειαστείς:
- 6 αβγά ελαφρώς χτυπημένα
- Aλεύρι για όλες τις χρήσεις
- 2 κούπες μέλι
- 1 κούπα νερό
- 2 κούπες καρύδια ψιλοκομμένα
- 2 κουταλάκια κανέλα
- Ελαιόλαδο για το τηγάνισμα
1) Χτυπα τα αβγά και προσθέστε αλεύρι, τόσο όσο χρειάζεται για να γίνει μια ζύμη σφιχτή.
2) Ανοιξε φύλλο όσο πιο λεπτό μπορείς. Κόψε σε λωρίδες πλάτους 4 εκ. και μήκους 20-25 εκ. Πέρασε τη μία άκρη κάθε λωρίδας ανάμεσα στα δόντια ενός πιρουνιού και τύλιξε γύρω από το πιρούνι. Με το άλλο χέρι κράτα την άλλη άκρη της λωρίδας. Βούτα το πιρούνι μαζί με τη ζύμη σε καυτό λάδι και περίστρεψε το τυλίγοντας την υπόλοιπη λωρίδα λίγη λίγη, καθώς θα ψήνεται, γύρω από το πιρούνι.
3) Ακούμπα τις σε απορροφητικό χαρτί για να στραγγίσουν.
4) Βάλε σε βαθιά κατσαρολίτσα το νερό με το μέλι να βράσει, αφαίρεσε τον αφρό και ρίξε μέσα τις δίπλες λίγες λίγες, αφήνοντάς τες για λίγα λεπτά. Όταν τις βγάλεις από το μέλι, πασπάλισε τες με τα καρύδια και την κανέλα, που έχεις προηγουμένως ανακατέψει.
(Από το περιοδικό Αρμονία)