Προτιμάς τη λευκή σοκολάτα; Ένα κέικ που θα λατρέψεις
Χρόνος προετοιμασίας: 10Λεπτά
Χρόνος μαγειρέματος: 40Λεπτά
Υλικά:
Λευκή σοκολάτα - 200 γρ
Βιτάμ - 1
Ζάχαρη - 3/4 φλυτζάνι τσαγιού
Αυγά - 3
Λεμόνι - 1 το ξύσμα και 2 κουταλιές γλυκού από τον χυμό του
Αλεύρι φαρίνα - 2 1/2 φλυτζάνια τσαγιού
Γάλα - 1/4 φλυτζανιού
Άχνη ζάχαρη - για το πασπάλισμα
Οδηγίες:
Λιώνουμε την σοκολάτα με την διαδικασία μπεν μαρί. Χτυπάμε το βούτυρο με την ζάχαρη και τα αυγά σε ένα μπολ. Προσθέτουμε τον χυμό και το ξύσμα λεμονιού, την λευκή σοκολάτα που έχουμε λιώσει και ανακατεύουμε μέχρι να γίνει ένας ωραίος χυλός. Βουτυρώνουμε ένα ταψάκι ή μια φόρμα του κέικ και αδειάζουμε το μείγμα μας. Ψήνουμε για 30-40 λεπτά μέχρι που όταν τρυπήσουμε με ένα στεγνό μαχαίρι να δούμε ότι δεν αφήνει ίχνη το μείγμα μας στην λεπίδα του. Μόλις κρυώσει πασπαλίζουμε με άχνη ζάχαρη ή στολίζουμε με λιωμένη λευκή σοκολάτα.
Τη συνταγή βρήκαμε στο site μαγειρικής chefoulis.gr