Μικρά κέικ αμυγδάλου

11.06.2014
Θα χρειαστούμε μια μεγάλη φόρμα με μικρά ρηχά ανοίγματα ή μικρά ατομικά φορμάκια (σχετικά ρηχά). Τα βουτυρώνουμε και προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 220°C.

ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ 20 λεπτά
ΜΑΓΕΙΡΕΜΑ 15 λεπτά
ΥΛΙΚΑ ΓΙΑ 20 τεμάχια
ΒΑΘΜΟΣ ΔΥΣΚΟΛΙΑΣ εύκολη

Yλικά

  • 1 φλιτζάνι αμύγδαλο τριμμένο σε μορφή αλεύρου
  • 200 γρ. ζάχαρη άχνη
  • 1/2 φλιτζάνι αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 1 πρέζα αλάτι
  • 6 αβγά (τα ασπράδια τους)
  • 3/4 φλιτζανιού βούτυρο λιωμένο και σε θερμοκρασία δωματίου + επιπλέον βούτυρο για το άλειμμα

EKTEΛEΣH
Θα χρειαστούμε μια μεγάλη φόρμα με μικρά ρηχά ανοίγματα ή μικρά ατομικά φορμάκια (σχετικά ρηχά). Τα βουτυρώνουμε και προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 220°C. Βάζουμε τη φόρμα ή τα φορμάκια στην κατάψυξη μέχρι να είμαστε έτοιμοι να τα γεμίσουμε. Αναμειγνύουμε σε μπολ τα αμύγδαλα, τη ζάχαρη, το αλεύρι και το αλάτι. Προσθέτουμε τα ασπράδια και ανακατεύουμε καλά με μαλακή σπάτουλα. Επαναλαμβάνουμε τη διαδικασία με το βούτυρο. Το μείγμα πρέπει να είναι πυκνό και ακόμη σχετικά υγρό. Βγάζουμε τη φόρμα από το ψυγείο και τη γεμίζουμε προσεκτικά με το μείγμα στα 4/5 του κάθε ανοίγματος. Μεταφέρουμε στον φούρνο και ψήνουμε τα κέικ για 5 λεπτά. Χαμηλώνουμε τον φούρνο και συνεχίζουμε το ψήσιμο για 8 επιπλέον λεπτά. Τα βγάζουμε από τον φούρνο, τα ξεφορμάρουμε και τα αφήνουμε να κρυώσουν σε σχάρα.