ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ 15 λεπτά
ΜΑΓΕΙΡΕΜΑ 10 λεπτά
ΥΛΙΚΑ ΓΙΑ 18-20 τεμάχια
ΒΑΘΜΟΣ ΔΥΣΚΟΛΙΑΣ εύκολη
Yλικά
- 2/3 φλιτζάνια αλεύρι για όλες τις χρήσεις
- 1/4 κουτ. γλυκού μπέικιν πάουντερ
- 1/4 κουτ. γλυκού αλάτι
- 2 αβγά
- 1 κουτ. γλυκού λικέρ πορτοκαλιού
- 1 κουτ. γλυκού ξύσμα πορτοκαλιού
- 1/2 φλιτζάνι βούτυρο λιωμένο και σε θερμοκρασία δωματίου
- 1/2 + 1/2 φλιτζάνια ζάχαρη άχνη
EKTEΛEΣH
Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 170°C. Θα χρειαστούμε μια ειδική φόρμα με ανοίγματα που μοιάζουν με μικρές αχιβάδες. Βουτυρώνουμε ελαφρώς τα ανοίγματα της φόρμας. Aναμειγνύουμε σε μπολ το αλεύρι, το αλάτι και το μπέικιν πάουντερ. Βάζουμε σε άλλο μπολ όλα τα υπόλοιπα συστατικά και τα χτυπάμε με το μίξερ χειρός για 2 λεπτά περίπου. Μεταφέρουμε το μείγμα του αλεύρου στο μπολ με τα υγρά συστατικά και ανακατεύουμε καλά με σπάτουλα. Γεμίζουμε με το μείγμα τη φόρμα στα 3/4 του ύψους των ανοιγμάτων και τη μεταφέρουμε στον φούρνο. Ψήνουμε για 8 λεπτά περίπου μέχρι να αρχίσουν να παίρνουν χρώμα στις άκρες. Βγάζουμε από τον φούρνο, ξεφορμάρουμε και αφήνουμε να κρυώσουν σε σχάρα.
ΤΙΡ: Εναλλακτικά, μπορούμε να ετοιμάσουμε γλάσο σοκολάτας και να αλείψουμε τα μπισκότα κατά το ήμισυ με σπάτουλα ή πινέλο. Αφήνουμε να σφίξει το γλάσο για περίπου μία ώρα πριν σερβίρουμε.