Κούκις (Cookies) με καρύδα και νιφάδες βρόμης

09.07.2014
Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 170°C. Στρώνουμε αντικολλητικό χαρτί σε ταψί. Xτυπάμε ελαφρώς τα αβγά σε μπολ.

ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ 10 λεπτά
ΜΑΓΕΙΡΕΜΑ 10 λεπτά
ΥΛΙΚΑ ΓΙΑ 30-40 τεμάχια περίπου
ΒΑΘΜΟΣ ΔΥΣΚΟΛΙΑΣ εύκολη

Yλικά

  • 2 φλιτζάνια αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 1 κουτ. γλυκού μπέικιν πάουντερ
  • 1 κουτ. γλυκού σόδα
  • 1 πρέζα αλάτι
  • 1 φλιτζάνι ζάχαρη μαύρη
  • 1 φλιτζάνι ζάχαρη κρυσταλλική λευκή
  • 1 φλιτζάνι βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου
  • 2 αβγά
  • 3 φλιτζάνια νιφάδες βρόμης
  • 1 φλιτζάνι καρύδα τριμμένη

EKTEΛEΣH
Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 170°C. Στρώνουμε αντικολλητικό χαρτί σε ταψί. Xτυπάμε ελαφρώς τα αβγά σε μπολ. Προσθέτουμε τα δυο είδη ζάχαρης και το βούτυρο. Ανακατεύουμε καλά το μείγμα με σπάτουλα και στη συνέχεια ρίχνουμε το αλεύρι, το μπέικιν πάουντερ, τη σόδα και το αλάτι. Ανακατεύουμε ξανά μέχρι να γίνει το μείγμα ομογενές. Προσθέτουμε τη βρόμη και την καρύδα και ανακατεύουμε ξανά ελαφρώς. Τοποθετούμε γεμάτες κουταλιές ζύμης πάνω στο χαρτί, αφήνοντας αρκετό χώρο ανάμεσα στα κομμάτια. Μεταφέρουμε το ταψί στον φούρνο και ψήνουμε τα μπισκότα για 8 λεπτά. Μόλις τα βγάλουμε από τον φούρνο, τα αφήνουμε να κρυώσουν πάνω σε σχάρα.