ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ 15 λεπτά
ΜΑΓΕΙΡΕΜΑ 40 λεπτά
ΥΛΙΚΑ ΓΙΑ 36 τεμάχια
ΒΑΘΜΟΣ ΔΥΣΚΟΛΙΑΣ εύκολη
Yλικά
- 2 φλιτζάνια ελαιόλαδο
- 2 φλιτζάνια ζάχαρη
- 1/2 φλιτζάνια χυμό λεμονιού
- 1 φλιτζάνι χυμό πορτοκαλιού
- 4 κουτ. σούπας μπράντι
- 1 κουτ. γλυκού σόδα μαγειρική
- 1 πρέζα αλάτι
- 1 πορτοκάλι (το ξύσμα του)
- 1 κιλό αλεύρι για όλες τις χρήσεις
- 1/2 φλιτζάνι αμύγδαλο χοντροκομμένο
ΕKTEΛEΣH
Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180°C. Aναμειγνύουμε σε μπολ καλά τη ζάχαρη με το ελαιόλαδο. Προσθέτουμε το μπράντι και χτυπάμε το μείγμα για 1 λεπτό. Στη συνέχεια, βάζουμε στο μπολ όλα τα υπόλοιπα συστατικά εκτός από το αλεύρι και τα αμύγδαλα και συνεχίζουμε το ανακάτεμα μέχρι να αναμειχθούν πολύ καλά. Σιγά σιγά, βάζουμε στο μπολ το αλεύρι ανακατεύοντας συνεχώς μέχρι να ρίξουμε όλο το αλεύρι. Τέλος, προσθέτουμε τα αμύγδαλα και ανακατεύουμε καλά. Πρέπει να σχηματιστεί μια σχετικά εύπλαστη ζύμη. Πλάθουμε τα κουλουράκια στο σχήμα που θέλουμε και στρώνουμε αντικολλητικό χαρτί σε ρηχό ταψί. Βάζουμε τα κουλουράκια με αρκετή απόσταση μεταξύ τους και τα ψήνουμε για 20 περίπου λεπτά ή μέχρι να αρχίσουν να παίρνουν ρόδινο χρώμα. Προαιρετικά, μπορούμε προς το τέλος του ψησίματος να τα αλείψουμε με λίγο αβγό που έχουμε χτυπήσει με μία κουταλιά νερό.