Ψωμάκια με λιαστές ντομάτες και γραβιέρα

08.07.2015

Yλικά

225 γρ. αλεύρι

2 κουτ. γλυκού μπέικιν πάουντερ

1 κουτ. γλυκού ζάχαρη

1/2 κουτ. γλυκού αλάτι

1/2 κουτ. γλυκού πιπέρι

50 γρ. βούτυρο κρύο σε κυβάκια

3 αβγά (το 1 χτυπημένο για το άλειμμα)

3 κουτ. σούπας γάλα

1 κρεμμυδάκι φρέσκο ψιλοκομμένο

1 κουτ. σούπας μουστάρδα

50 γρ. + 20 γρ. γραβιέρα τριμμένη γλυκιά

30 γρ. ψιλοκομμένες ντομάτες λιαστές

1 κουτ. γλυκού θυμάρι

EKTEΛEΣH

Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180°C. Ανακατεύουμε σε μεγάλο μπολ το αλεύρι με το μπέικιν πάουντερ, τη ζάχαρη, το αλάτι, το πιπέρι και το βούτυρο και δουλεύουμε τρίβοντας με τα δάχτυλα μέχρι να γίνει σαν τρίμματα ψωμιού. Προσθέτουμε το γάλα, τη μουστάρδα, τα 2 αβγά, τα 50 γρ. γραβιέρα, το θυμάρι και τις λιαστές ντομάτες. Ενώνουμε τα υλικά χωρίς να ζυμώσουμε πολύ. Απλώνουμε σε αλευρωμένη επιφάνεια τη ζύμη σε πάχος 2-3 εκατοστών. Κόβουμε με κουπ-πατ σε 6-8 αρκετά μεγάλους δίσκους και τους στρώνουμε σε ταψί καλυμμένο με λαδόκολα. Αλείφουμε με το χτυπημένο αβγό, πασπαλίζουμε με την υπόλοιπη γραβιέρα και ψήνουμε για 20 λεπτά περίπου.

Συνταγή: Ηλίας Δεμιρτζόγλου

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ