Yλικά
1 φλιτζάνι αλεύρι σκληρό
1 κουτ. σούπας βούτυρο
1 φλιτζάνι τυρί τριμμένο
1 κουτ. γλυκού μπέικιν πάουντερ
1 φλιτζάνι νερό
2 αβγά
2 κρόκους αβγών για το άλειμμα
λίγο αλάτι
Εκτέλεση
Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 200°C. Βράζουμε το νερό σε μέτρια κατσαρόλα μαζί με το αλάτι και το βούτυρο. Κοσκινίζουμε το αλεύρι με το μπέικιν πάουντερ και το προσθέτουμε στο νερό που βράζει χτυπώντας γρήγορα με το σύρμα. Καθώς πήζει το μείγμα, ρίχνουμε το τυρί, ανακατεύουμε καλά και μόλις ο χυλός ξεκολλάει από την κατσαρόλα, κατεβάζουμε από τη φωτιά και τον αφήνουμε να κρυώσει. Χτυπάμε τα αβγά με πιρούνι, τα προσθέτουμε στο μείγμα και ανακατεύουμε καλά. Αλείφουμε με βούτυρο τα χέρια μας και φτιάχνουμε μικρές μπαλίτσες με διάμετρο 2-3 εκατοστών. Αλείφουμε τα μπριός με τους κρόκους αραιωμένους με λίγο νερό και τα ψήνουμε για 40-50 λεπτά, μέχρι να φουσκώσουν και να ροδίσουν.
Συνταγή: ΕΦΗ ΓΙΑΛΟΥΣΗ