ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ 10 λεπτά
ΜΑΓΕΙΡΕΜΑ 30 λεπτά
ΥΛΙΚΑ ΓΙΑ 6 άτομα
ΒΑΘΜΟΣ ΔΥΣΚΟΛΙΑΣ εύκολη
Υλικά
- 1 κιλό μελιτζάνες φλάσκες
- 2 σκελίδες σκόρδο λιωμένες
- 1 κοφτή κουτ. σούπας τζίντζερ σε σκόνη
- 100 γρ. μέλι
- 1 κουτ. γλυκού πιπέρι καγιέν
- 1/2 κουτ. γλυκού κύμινο σε σκόνη
- 1/2 κουτ. γλυκού κόλιαντρο σε σκόνη
- 1/2 κουτ. γλυκού κανέλα σε σκόνη
- 1 κουτ. γλυκού ντοματοπελτέ
- 1 κουτ. σούπας ξίδι λευκό
- 2 κουτ. σούπας ελαιόλαδο
- αλάτι, πιπέρι
Εκτέλεση
Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180°C. Κόβουμε τις μελιτζάνες σε 8 μακρόστενα κομμάτια, τις αλατοπιπερώνουμε, τις αλείφουμε με το ελαιόλαδο και τις ψήνουμε για 20 λεπτά. Εν τω μεταξύ, ανακατεύουμε σε μπολ όλα τα υπόλοιπα υλικά. Βγάζουμε τις μελιτζάνες από τον φούρνο και τις αλείφουμε με το μείγμα του μπολ. Συνεχίζουμε το ψήσιμο για 10 λεπτά ακόμη και σερβίρουμε.