Μπιφτέκια με αρωματικό ρύζι

05.05.2014

ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ 20 λεπτά
ΑΝΑΜΟΝΗ 1 ώρα τουλάχιστον στο ψυγείο
ΜΑΓΕΙΡΕΜΑ 20 λεπτά
ΥΛΙΚΑ ΓΙΑ 6 άτομα
ΒΑΘΜΟΣ ΔΥΣΚΟΛΙΑΣ εύκολη

Υλικά

1 κιλό κιμά μοσχαρίσιο

4 κρεμμύδια τριμμένα

2 σκελίδες σκόρδο λιωμένες

1 κουτ. σούπας ρίγανη ξερή

100 γρ. γραβιέρα τριμμένη

1 αβγό

4 κουτ. σούπας νερό

1 κουτ. σούπας ντοματοπελτέ

4 φέτες ψωμί χοντρές χωρίς την κόρα

αλάτι, πιπέρι, πάπρικα

Εκτέλεση
Μαλακώνουμε το ψωμί, το στύβουμε καλά και το ζυμώνουμε με όλα τα υπόλοιπα υλικά για 5 λεπτά. Αφήνουμε στο ψυγείο για μία ώρα ή 1 βράδυ. Πλάθουμε μπιφτέκια, τα αλείφουμε με ελαιόλαδο και τα ψήνουμε σε τηγάνι με ραβδώσεις για 20 λεπτά. Προαιρετικά, συνοδεύουμε με ρύζι μπασμάτι αρωματισμένο με κουρκουμά και σπόρους καρδάμωμου.