ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ 20 λεπτά
ΑΝΑΜΟΝΗ 1 ώρα τουλάχιστον στο ψυγείο
ΜΑΓΕΙΡΕΜΑ 20 λεπτά
ΥΛΙΚΑ ΓΙΑ 6 άτομα
ΒΑΘΜΟΣ ΔΥΣΚΟΛΙΑΣ εύκολη
Υλικά
1 κιλό κιμά μοσχαρίσιο
4 κρεμμύδια τριμμένα
2 σκελίδες σκόρδο λιωμένες
1 κουτ. σούπας ρίγανη ξερή
100 γρ. γραβιέρα τριμμένη
1 αβγό
4 κουτ. σούπας νερό
1 κουτ. σούπας ντοματοπελτέ
4 φέτες ψωμί χοντρές χωρίς την κόρα
αλάτι, πιπέρι, πάπρικα
Εκτέλεση
Μαλακώνουμε το ψωμί, το στύβουμε καλά και το ζυμώνουμε με όλα τα υπόλοιπα υλικά για 5 λεπτά. Αφήνουμε στο ψυγείο για μία ώρα ή 1 βράδυ. Πλάθουμε μπιφτέκια, τα αλείφουμε με ελαιόλαδο και τα ψήνουμε σε τηγάνι με ραβδώσεις για 20 λεπτά. Προαιρετικά, συνοδεύουμε με ρύζι μπασμάτι αρωματισμένο με κουρκουμά και σπόρους καρδάμωμου.