ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ 20 λεπτά
ΑΝΑΜΟΝΗ 10 ώρες
ΥΛΙΚΑ ΓΙΑ 6-8 άτομα
ΒΑΘΜΟΣ ΔΥΣΚΟΛΙΑΣ εύκολη
Υλικά
- 1 φλιτζάνι σαντιγί
- 1 κουτί γάλα ζαχαρούχο
- 3 αβγά
- 1 βανίλια
- 130 γρ. κουβερτούρα
- πραλίνα αμυγδάλου τριμμένη
Εκτέλεση
Χτυπάμε στο μίξερ το ζαχαρούχο γάλα με τη σαντιγί και μόλις ενωθούν, μοιράζουμε το μείγμα σε 3 μπολ. Χτυπάμε τα ασπράδια των αβγών καλά σε σφιχτή μαρέγκα και τα προσθέτουμε απαλά στο πρώτο μπολ. Χτυπάμε τους κρόκους μαζί με τη βανίλια και τους ρίχνουμε στο δεύτερο μπολ. Λιώνουμε την κουβερτούρα σε μπεν μαρί και την προσθέτουμε στο τρίτο μπολ. Ρίχνουμε το λευκό μείγμα σε φόρμα διαμέτρου 23 εκατοστών με αποσπώμενο πάτο, πασπαλίζουμε με την πραλίνα και το βάζουμε στην κατάψυξη να παγώσει. Φυλάμε τα άλλα δυο μπολ στο ψυγείο. Οταν παγώσει καλά το μείγμα των ασπραδιών, ρίχνουμε από πάνω το μείγμα με τους κρόκους και το αφήνουμε κι αυτό να παγώσει. Τέλος, ρίχνουμε το μείγμα με τη σοκολάτα και τοποθετούμε ξανά την τούρτα στο ψυγείο να παγώσει καλά.
Συνταγή: ΕΦΗ ΓΙΑΛΟΥΣΗ, Φωτογραφία: ΠΑΥΛΟΣ ΤΣΟΚΟΥΝΟΓΛΟΥ