Σεμιφρέντο με καφέ

06.02.2013

ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ 20 λεπτά
ΑΝΑΜΟΝΗ 4 ώρες
ΥΛΙΚΑ ΓΙΑ 8 άτομα
ΒΑΘΜΟΣ ΔΥΣΚΟΛΙΑΣ εύκολη

Υλικά

  • 4 αβγά
  • 100 γρ. ζάχαρη καστανή
  • 300 γρ. κρέμα γάλακτος
  • 100 γρ. σοκολάτα με φουντούκια ή αμύγδαλα ψιλοκομμένη
  • 1 κουτ. σούπας καφέ στιγμιαίο
  • 1 κουτ. σούπας κονιάκ

Για τη διακόσμηση

  • σοκολάτα τριμμένη
  • κόκκους καφέ ολόκληρους

Εκτέλεση
Ντύνουμε μια μακρόστενη μεταλλική φόρμα με διαφανή μεμβράνη. Ανακατεύουμε σε μπολ τον καφέ, το κονιάκ, τους κρόκους των αβγών και τη ζάχαρη. Χτυπάμε τα ασπράδια σε σφιχτή μαρέγκα και την προσθέτουμε στο μείγμα του καφέ και των κρόκων. Χτυπάμε την κρέμα γάλακτος σε σφιχτή σαντιγί και έπειτα αναμειγνύουμε απαλά τα δυο μείγματα, προσθέτοντας στο τέλος την ψιλοκομμένη σοκολάτα. Παγώνουμε στην κατάψυξη για τουλάχιστον 4 ώρες και σερβίρουμε αναποδογυρίζοντας τη φόρμα σε πιατέλα. Διακοσμούμε με την τριμμένη σοκολάτα και τους ολόκληρους κόκκους καφέ.

Συνταγή: ΗΛΙΑΣ ΔΕΜΙΡΤΖΟΓΛΟΥ, Φωτογραφία: ΠΑΥΛΟΣ ΤΣΟΚΟΥΝΟΓΛΟΥ