ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ 15 λεπτά
ΜΑΓΕΙΡΕΜΑ 30 λεπτά
ΥΛΙΚΑ ΓΙΑ 8 άτομα
ΒΑΘΜΟΣ ΔΥΣΚΟΛΙΑΣ εύκολη
Υλικά
- 700 γρ. πατάτες μικρές
- 400 γρ. φασολάκια φρέσκα
- 400 γρ. αρακά
- 1 λεμόνι (τον χυμό του)
- 100 γρ. μαγιονέζα
- 200 γρ. γιαούρτι (10%) στραγγιστό
- 2 κουτ. σούπας μουστάρδα Dijon
- 2 κουτ. σούπας δυόσμο ψιλοκομμένο
- 4 κουτ. σούπας μαϊντανό ψιλοκομμένο
- 2 κουτ. σούπας ελαιόλαδο
- αλάτι, πιπέρι
Εκτέλεση
Βράζουμε τις πατάτες σε αλατισμένο νερό μέχρι να μαλακώσουν. Παράλληλα, βράζουμε τα φασολάκια με τον αρακά για 7-8 λεπτά. Χτυπάμε στο μπλέντερ τον χυμό λεμονιού με τη μουστάρδα, τα μυρωδικά, το λάδι, αλάτι και πιπέρι. Προσθέτουμε τη μαγιονέζα με το γιαούρτι και ανακατεύουμε καλά. Βάζουμε τις πατάτες με τα φασολάκια και τον αρακά σε μπολ, περιχύνουμε με τη σος, ανακατεύουμε καλά και σερβίρουμε.