Μοσχάρι πικάντικο με φασόλια και καυτερή πιπεριά

20.05.2014

ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ 15 λεπτά
ΜΑΓΕΙΡΕΜΑ 1½-2 ώρες
ΥΛΙΚΑ ΓΙΑ 4-6 άτομα
ΒΑΘΜΟΣ ΔΥΣΚΟΛΙΑΣ εύκολη

Υλικά

  • 500 γρ. κρέας μοσχαρίσιο κομμένο σε μικρούς κύβους
  • 1 δαφνόφυλλο
  • 1 κρεμμύδι μέτριο κομμένο σε κύβους
  • 1 σκελίδα σκόρδο
  • 1 κουτ. σούπας ελαιόλαδο
  • 300 γρ. ντοματάκια αποφλοιωμένα κομμένα
  • 250 γρ. φασόλια κόκκινα βρασμένα
  • 1 πιπεριά καυτερή φρέσκια
  • 1 κουτ. σούπας ελαιόλαδο
  • 1 κουτ. γλυκού πάπρικα γλυκιά
  • ελάχιστο κύμινο
  • 1 κουτ. σούπας ζάχαρη
  • αλάτι, πιπέρι φρεσκοτριμμένο

Εκτέλεση
Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180°C. Ζεσταίνουμε το λάδι σε βαθύ τηγάνι και σοτάρουμε το κρέας, το κρεμμύδι και το σκόρδο μέχρι να ροδίσουν ελαφρώς. Προσθέτουμε τη δάφνη, την πάπρικα, το κύμινο, την πιπεριά και ανακατεύουμε για 1-2 λεπτά. Ρίχνουμε την ντομάτα και τη ζάχαρη και βράζουμε για 10 λεπτά περίπου σε δυνατή φωτιά. Μεταφέρουμε το κρέας με τη σάλτσα του σε ταψί, αλατοπιπερώνουμε, προσθέτουμε τα φασόλια, σκεπάζουμε με αλουμινόχαρτο και αφήνουμε το φαγητό να ψηθεί σε μέτριο φούρνο (180°C) για μία ώρα περίπου. Σερβίρουμε με ρύζι ατμού.

TipS: Τα κόκκινα φασόλια υπάρχουν έτοιμα βρασμένα σε κονσέρβα και είναι απολύτως κατάλληλα γι’ αυτήν τη συνταγή. Η καυτερή πιπεριά μπορεί να αντικατασταθεί με μπούκοβο. Ενα μαντεμένιο σκεύος με καπάκι είναι κατάλληλο γι’ αυτό το φαγητό.