- ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ 10 λεπτά
- ΜΑΓΕΙΡΕΜΑ 2 ώρες
- ΥΛΙΚΑ ΓΙΑ 4 άτομα
- ΒΑΘΜΟΣ ΔΥΣΚΟΛΙΑΣ εύκολη
Yλικά
- 800 γρ. συκώτι μοσχαρίσιο, κομμένο σε φέτες
- 2 κρεμμύδια μέτρια, κομμένα σε λεπτές ροδέλες
- 6 σκελίδες σκόρδου
- 1/2 φλιτζάνι γάλα εβαπορέ
- 1/4 φλιτζανιού κούπας κρασί λευκό
- 1 λεμόνι για τον χυμό
- 3 κουτ. σούπας ελαιόλαδο
- 1/2 φλιτζάνι κεφαλοτύρι σε κύβους
- 2 πιπεριές Φλωρίνης, καθαρισμένες και κομμένες σε ροδέλες
- 1 κουτ. γλυκού πάπρικα
- 1/2 κουτ. γλυκού ρίγανη
- Αλάτι και πιπέρι
Εκτέλεση
Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180οC. Σε ένα τηγάνι βάζουμε το ελαιόλαδο και προσθέτουμε τα κρεμμύδια, το σκόρδο και την πιπεριά και τα σοτάρουμε για 8 λεπτά. Προσθέτουμε το γάλα και το κρασί και συνεχίζουμε το σοτάρισμα για 2 λεπτά. Βγάζουμε το τηγάνι από τη φωτιά. Κόβουμε τέσσερα κομμάτια λαδόκολλα και άλλα τέσσερα κομμάτια αλουμινόχαρτο σε ίδιο μέγεθος. Τα απλώνουμε στον πάγκο της κουζίνας, ένα κομμάτι αλουμινόχαρτο και πάνω του ένα κομμάτι λαδόκολλα. Μοιράζουμε το μείγμα από το τηγάνι στις λαδόκολλες και πάνω τους τοποθετούμε συκώτι, τυρί, χυμό λεμονιού, ρίγανη και πάπρικα. Αλατοπιπερώνουμε καλά και σφραγίζουμε τα αλουμινόχαρτα. Τα βάζουμε σε ένα ταψί και τα μεταφέρουμε στον φούρνο για περίπου 1 ώρα και 45 λεπτά. Σερβίρουμε αμέσως.