Μοσχάρι αργοψημένο με λαχανικά

28.02.2013
Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 150°C. Αλατοπιπερώνουμε καλά το κρέας. Βάζουμε το ελαιόλαδο σε τηγάνι και μόλις κάψει, προσθέτουμε το κρέας και το σοτάρουμε μέχρι να πάρει καλό χρώμα, περίπου 4 λεπτά από την κάθε πλευρά του.
  • ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ 10 λεπτά
  • ΜΑΓΕΙΡΕΜΑ 4 ώρες
  • ΥΛΙΚΑ ΓΙΑ 4 άτομα
  • ΒΑΘΜΟΣ ΔΥΣΚΟΛΙΑΣ εύκολη

Yλικά

  • 2 κιλά μοσχάρι με κόκαλο (στήθος ή σιδηρόδρομο) κομμένο σε 4 ή 8 κομμάτια
  • αλάτι, πιπέρι
  • 2 κουτ. σούπας ελαιόλαδο
  • 2 κρεμμύδια μεγάλα ψιλοκομμένα
  • 6 καρότα κομμένα σε χοντρές ροδέλες
  • 4 κλωναράκια σέλερι κομμένα σε μεγάλα κομμάτια
  • 8 σκελίδες σκόρδο καθαρισμένες
  • 12 κρεμμυδάκια κατεψυγμένα
  • 2 δαφνόφυλλα
  • 6 πατάτες κομμένες σε μεγάλα κομμάτια
  • 1 φλιτζάνι κρασί κόκκινο
  • 1/2 φλιτζάνι κρασί κόκκινο γλυκό (όπως μαυροδάφνη)
  • 1 κουτ. σούπας Worcestershire sauce
  • 3 φλιτζάνια ζωμό κοτόπουλου
  • 1 κυδώνι κομμένο σε πολύ μικρούς κύβους
  • 2 κουτ. σούπας ζάχαρη

Εκτέλεση

Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 150°C. Αλατοπιπερώνουμε καλά το κρέας. Βάζουμε το ελαιόλαδο σε τηγάνι και μόλις κάψει, προσθέτουμε το κρέας και το σοτάρουμε μέχρι να πάρει καλό χρώμα, περίπου 4 λεπτά από την κάθε πλευρά του. Αφαιρούμε το κρέας από το τηγάνι και προσθέτουμε το ψιλοκομμένο κρεμμύδι. Το τσιγαρίζουμε για 6 λεπτά. Επαναφέρουμε το κρέας στο τηγάνι και προσθέτουμε τη ζάχαρη, τα δύο είδη κρασιού, τα φύλλα δάφνης, τη Worcestershire sauce και το κυδώνι. Τα αφήνουμε να πάρουν μια βράση και τα μεταφέρουμε σε βαθύ ταψί. Προσθέτουμε τον ζωμό κοτόπουλου και σκεπάζουμε το ταψί με αλουμινόχαρτο. Ψήνουμε το κρέας για περίπου 3 ώρες. Βγάζουμε το ταψί από τον φούρνο και προσθέτουμε τα υπόλοιπα υλικά. Το σκεπάζουμε με νέο αλουμινόχαρτο και το ψήνουμε για μία ώρα ακόμη. Σερβίρουμε αμέσως.