Σαλάτα με λευκά φασόλια, φέτα, ελιές, πορτοκάλι και αμύγδαλα

19.02.2013
  • ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ 10 λεπτά
  • ΜΑΓΕΙΡΕΜΑ 50 λεπτά
  • ΥΛΙΚΑ ΓΙΑ 4 άτομα
  • ΒΑΘΜΟΣ ΔΥΣΚΟΛΙΑΣ εύκολη

Yλικά

  • 500 γρ. φασόλια μουσκεμένα από το προηγούμενο βράδυ
  • 1 κρεμμύδι μέτριο κομμένο σε πολύ λεπτές ροδέλες
  • 150 γρ. αμύγδαλα αποφλοιωμένα χοντροκομμένα
  • 1 πορτοκάλι
  • 1 ματσάκι ρόκα καθαρισμένη
  • 1 κλωναράκι δεντρολίβανο
  • 150 γρ. φέτα σπασμένη με το χέρι
  • 14 ελιές θρούμπες χωρίς το κουκούτσι

Για το ντρέσινγκ

  • 4 κουτ. σούπας γάλα
  • 1 κουτ. σούπας μουστάρδα
  • 3 κουτ. σούπας χυμό λεμονιού
  • 1/4 αβοκάντο ώριμο
  • 1/4 φλιτζανιού ελαιόλαδο
  • 1/2 κουτ. γλυκού ζάχαρη
  • 2 κουτ. σούπας κρασί λευκό
  • αλάτι, πιπέρι

Εκτέλεση

Ετοιμάζουμε το ντρέσινγκ: Χτυπάμε όλα τα υλικά του μαζί στο μπλέντερ πολύ καλά μέχρι να αποκτήσουν τη μορφή κρέμας. Αφήνουμε το μείγμα σε θερμοκρασία δωματίου. Στη συνέχεια, βάζουμε τα φασόλια σε κατσαρόλα με νερό και προσθέτουμε το δεντρολίβανο. Τα αφήνουμε να βράσουν μέχρι να γίνουν, αλλά να μην διαλύονται. Συνήθως, χρειάζονται 45 λεπτά. Τα σουρώνουμε, αφαιρούμε το δεντρολίβανο και τα βάζουμε σε μπολ. Προσθέτουμε το κρεμμύδι, τα αμύγδαλα, τη ρόκα, τη φέτα και τις ελιές. Καθαρίζουμε το πορτοκάλι και διαχωρίζουμε τις φέτες του. Αφαιρούμε τη φλούδα από τις φέτες του χρησιμοποιώντας ένα κοφτερό μικρό μαχαίρι και τις προσθέτουμε στο μπολ με τα φασόλια. Αλατοπιπερώνουμε καλά και περιχύνουμε τη σαλάτα με το ντρέσινγκ. Ανακατεύουμε καλά και τη μοιράζουμε στα πιάτα.