Σαρλότ φράουλας με μαρέγκες

28.04.2015
Ανακατεύουμε με σπάτουλα τη ζάχαρη με το μισό από το ανθότυρο. Μαλακώνουμε τη ζελατίνη σε λίγο κρύο νερό, τη λιώνουμε σε 1/4 φλιτζανιού ζεστό νερό και την ενσωματώνουμε στο μείγμα τυριού και ζάχαρης
  • ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ 25 λεπτά
  • ΑΝΑΜΟΝΗ 5-6 ώρες στο ψυγείο
  • ΥΛΙΚΑ ΓΙΑ 8-10 άτομα
  • ΒΑΘΜΟΣ ΔΥΣΚΟΛΙΑΣ μέτρια

Yλικά

  • 1/2 κιλό μαρέγκες έτοιμες
  • 400 γρ. ανθότυρο
  • 1½ φύλλο ζελατίνης (7,5 γρ.)
  • 200 γρ. γιαούρτι
  • 80 γρ. ζάχαρη άχνη
  • 500 γρ. φράουλες

EKTEΛEΣH
Ανακατεύουμε με σπάτουλα τη ζάχαρη με το μισό από το ανθότυρο. Μαλακώνουμε τη ζελατίνη σε λίγο κρύο νερό, τη λιώνουμε σε 1/4 φλιτζανιού ζεστό νερό και την ενσωματώνουμε στο μείγμα τυριού και ζάχαρης. Προσθέτουμε το υπόλοιπο τυρί και το γιαούρτι και ανακατεύουμε καλά. Στρώνουμε τη βάση και τα πλάγια μιας φόρμας για σαρλότ με διαφανή μεμβράνη. Αδειάζουμε το 1/3 της κρέμας, ρίχνουμε από πάνω φράουλες και καλύπτουμε με σπασμένες μαρέγκες. Επαναλαμβάνουμε την ίδια διαδικασία άλλες δύο φορές. Σκεπάζουμε με μεμβράνη και αφήνουμε στο ψυγείο να σταθεροποιηθεί πολύ καλά. Ξεφορμάρουμε βουτώντας τη φόρμα σε καυτό νερό. Κολλάμε τις μαρέγκες περιμετρικά στη σαρλότ και γαρνίρουμε την επιφάνεια με τις υπόλοιπες φράουλες.