Έχεις παραγινωμένες μπανάνες στη φρουτιέρα σου; Μην τις πετάς! Είναι ιδανικές για ψήσιμο, ειδικά για να φτιάξεις ένα λαχταριστό banana bread.
Αυτό το αγαπημένο κέικ γίνεται πανεύκολα με λιωμένες μπανάνες και κλασικά υλικά όπως βούτυρο, ζάχαρη και αυγά. Αλλά, όπως μας αποκαλύπτει ο Gordon Ramsay, υπάρχουν μυστικά και τεχνικές που θα απογειώσουν το αποτέλεσμα!
Η συνταγή του διάσημου σεφ έγινε viral στο TikTok μέσω του @gordonramsayacademy. Έχει συγκεντρώσει πάνω από 18.000 προβολές, με πολλούς να δοκιμάζουν να την αναπαράγουν στο σπίτι.
Το μυστικό;
«Αυτή η εύκολη συνταγή banana bread είναι ο καλύτερος τρόπος να αξιοποιήσεις ώριμες μπανάνες. Είναι μαλακό, αφράτο και απίστευτα νόστιμο. Για περισσότερη γεύση και υφή, προσθέτουμε dark chocolate chips και pecan nuts». – Gordon Ramsay
Πόσο ώριμες πρέπει να είναι οι μπανάνες;
Το banana bread γίνεται καλύτερο με πολύ ώριμες μπανάνες, δηλαδή μπανάνες με καφέ κηλίδες και μαλακή υφή. Οι ώριμες μπανάνες είναι ευκολότερες στο λιώσιμο, δίνοντας στο κέικ μια υγρή, αφράτη υφή και πιο γλυκιά γεύση.
Πώς Να Φτιάξεις Το Banana Bread Του Gordon Ramsay@gordonramsayacademy EPIC BANANA BREAD! Want the full recipe? Head to our website! #bananabread #bananarecipe #bananarecipes #bakingrecipe #cookingclass #gordonramsay #gordonramsayacademy #cookingclasses #cakerecipe #cakerecipes #cake ♬ Stolen Dance (Instrumental) - Milky Chance
Προσοχή όμως!
Αν η μπανάνα έχει γίνει μαύρη εσωτερικά ή μυρίζει αλκοολικά/ζυμωμένα, καλύτερα να την πετάξεις.
Συνταγή: Το Banana Bread του Gordon Ramsay
Υλικά
- 140g ανάλατο βούτυρο (μαλακό) + λίγο επιπλέον για το ταψί
- 75g ζάχαρη κρυσταλλική
- 75g καστανή ζάχαρη (συν 1 κουταλάκι για πασπάλισμα)
- 2 αυγά
- 140g αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
- 1 κουταλάκι του γλυκού baking powder
- Μια πρέζα θαλασσινό αλάτι
- 75g pecan nuts (χοντροκομμένα)
- 75g dark chocolate chips
- 3 πολύ ώριμες μπανάνες (2 λιωμένες, 1 για διακόσμηση)
- 1-2 κουταλιές της σούπας σιρόπι σφενδάμου (maple syrup) για επικάλυψη
Εκτέλεση
- Προθέρμανε τον φούρνο στους 180°C (160°C με αέρα) / Gas 4. Βουτύρωσε και στρώσε λαδόκολλα σε μια φόρμα του κέικ 900g.
- Χτύπα το βούτυρο και τις δύο ζάχαρες με ηλεκτρικό μίξερ μέχρι να γίνουν ένα αφράτο, κρεμώδες μείγμα.
- Πρόσθεσε τα αυγά ένα-ένα, χτυπώντας καλά μετά από κάθε προσθήκη.
Αν το μείγμα αρχίσει να κόβει ή να φαίνεται «σπασμένο», πρόσθεσε μια κουταλιά αλεύρι και συνέχισε το χτύπημα.
- Ρίξε το αλεύρι, το baking powder και το αλάτι στο μείγμα, ανακατεύοντας απαλά.
- Πρόσθεσε τα pecans, τα chocolate chips και τις λιωμένες μπανάνες, ανακατεύοντας ελαφρά μέχρι να ενσωματωθούν.
- Μετάφερε το μείγμα στη φόρμα και ίσιωσε την επιφάνεια.
- Κόψε την υπόλοιπη μπανάνα στη μέση (κατά μήκος) και πίεσέ τη απαλά πάνω στην επιφάνεια του μείγματος.
- Πασπάλισε με την επιπλέον καστανή ζάχαρη και ψήσε για 50 λεπτά, μέχρι το κέικ να γίνει χρυσαφένιο και να επανέρχεται όταν το πιέζεις ελαφρά.
- Το banana bread είναι φυσικά υγρό, οπότε αν βυθίσεις ένα καλαμάκι στο κέντρο, μπορεί να έχει λίγο λιωμένη σοκολάτα ή μπανάνα!
- Βγάζοντας το κέικ από τον φούρνο, άλειψε το σιρόπι σφενδάμου σε όλη την επιφάνεια όσο είναι ακόμα ζεστό.
- Άφησέ το να κρυώσει στη φόρμα για 10-20 λεπτά πριν το μεταφέρεις σε μια σχάρα.
- Κόψε σε φέτες και απόλαυσε!