Αρνάκι πικάντικο

05.01.2015
Ρίχνουμε σε μεγάλο μπολ όλα τα υλικά για τη μαρινάτα, τα αναμειγνύουμε καλά και προσθέτουμε το αρνάκι.
  • ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ 5 λεπτά
  • ΑΝΑΜΟΝΗ 3 ώρες
  • ΜΑΓΕΙΡΕΜΑ 15 λεπτά
  • ΥΛΙΚΑ ΓΙΑ 10 άτομα
  • ΒΑΘΜΟΣ ΔΥΣΚΟΛΙΑΣ εύκολη

Yλικά

  • 2 κιλά αρνάκι κομμένο σε μικρά κομμάτια 5x5 εκ. περίπου

Για τη μαρινάτα

  • ? 2 κουτ. σούπας ντοματοπελτέ
  • ? 2 κουτ. σούπας κύμινο
  • ? 2 κουτ. σούπας πάπρικα καπνιστή
  • ? 2 κουτ. σούπας δυόσμο φρέσκο ψιλοκομμένο ή 1½ κουτ. σούπας ξερό τριμμένο
  • ? 4 κουτ. σούπας ελαιόλαδο
  • ? 4 κουτ. σούπας κρασί λευκό ξηρό
  • ? 2 κουτ. σούπας τζίντζερ σκόνη
  • ? 1 λάιμ βιολογικό (τον χυμό και το ξύσμα του)

Εκτέλεση
Ρίχνουμε σε μεγάλο μπολ όλα τα υλικά για τη μαρινάτα, τα αναμειγνύουμε καλά και προσθέτουμε το αρνάκι. Ανακατεύουμε καλά μέχρι να καλυφθούν όλα τα κομμάτια του κρέατος και τα αφήνουμε να μαριναριστούν για τουλάχιστον 3 ώρες. Ρίχνουμε τα κομμάτια μαζί με τη μαρινάτα σε βαθύ τηγάνι και αφήνουμε να μαγειρευτούν για 15 λεπτά σε δυνατή φωτιά.

Tip: Συνοδεύουμε το αρνάκι με αρωματικό ρύζι ατμού, το οποίο έχουμε περιχύσει με 2 κουταλιές σούπας βούτυρο και πασπαλίσει με φρέσκο κόλιαντρο ψιλοκομμένο.