Σορμπέ σταφύλι

09.10.2015
Bάζουμε σε κατσαρόλα τις ρώγες από το σταφύλι μαζί με το κρασί, τη ζάχαρη, τον χυμό λεμονιού και τα φύλλα αρμπαρόριζας.
  • ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ 20 λεπτά
  • ΑΝΑΜΟΝΗ 5 ώρες
  • ΥΛΙΚΑ ΓΙΑ 6 άτομα
  • ΒΑΘΜΟΣ ΔΥΣΚΟΛΙΑΣ εύκολη

Yλικά

  • 1 κιλό σταφύλια λευκά
  • 180 γρ. κρασί αφρώδες (μοσχάτο)
  • 100 γρ. ζάχαρη
  • 3 κουτ. σούπας χυμό λεμονιού
  • 3-4 φύλλα αρμπαρόριζα

EKTEΛEΣH
Bάζουμε σε κατσαρόλα τις ρώγες από το σταφύλι μαζί με το κρασί, τη ζάχαρη, τον χυμό λεμονιού και τα φύλλα αρμπαρόριζας. Σιγοβράζουμε για 10 λεπτά. Περνάμε το μείγμα από το μπλέντερ και το σουρώνουμε. Το αφήνουμε να κρυώσει και το μεταφέρουμε με μεταλλικό σκεύος στην κατάψυξη ή στην παγωτομηχανή για 5 ώρες περίπου. Mόλις παγώσει, το ανακατεύουμε με πιρούνι ώστε να γίνει αφράτο και το ξαναβάζουμε στην κατάψυξη. Σερβίρουμε προαιρετικά με φυλλαράκια αρμπαρόριζας.

Tip: Aντί για αφρώδες κρασί, μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε κάποιο απλό γλυκό κρασί και, εναλλακτικά, αντί για λευκά σταφύλια, την ίδια ποσότητα σε μαύρα.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ