Κοτόπουλο με ελιές και φέτα

03.10.2013
Ρίχνουμε το ελαιόλαδο σε πλασοτέ κατσαρόλα και τσιγαρίζουμε τα κοπανάκια από όλες τις πλευρές για 5 λεπτά.
  • ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ 10 λεπτά
  • ΜΑΓΕΙΡΕΜΑ 45 λεπτά
  • ΥΛΙΚΑ ΓΙΑ 4 άτομα
  • ΒΑΘΜΟΣ ΔΥΣΚΟΛΙΑΣ εύκολη

Yλικά

  • 8 μπούτια κοτόπουλου (κοπανάκια)
  • 4 κουτ. σούπας ελαιόλαδο
  • 1 κρεμμύδι μέτριο ψιλοκομμένο
  • 2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένες
  • 100 ml κρασί λευκό ξηρό
  • 100 γρ. ελιές μαύρες ψιλοκομμένες
  • 150 γρ. φέτα
  • 3 κουτ. σούπας δυόσμο φρέσκο ψιλοκομμένο
  • αλάτι
  • πιπέρι φρεσκοτριμμένο

Εκτέλεση
Ρίχνουμε το ελαιόλαδο σε πλασοτέ κατσαρόλα και τσιγαρίζουμε τα κοπανάκια από όλες τις πλευρές για 5 λεπτά. Στη συνέχεια, προσθέτουμε το σκόρδο και το κρεμμύδι, αφήνουμε να γυαλίσει για 2 λεπτά και σβήνουμε με το κρασί. Μόλις εξατμιστεί το αλκοόλ, χαμηλώνουμε τη φωτιά και σιγομαγειρεύουμε το φαγητό για 40 λεπτά ακόμη. Πριν αποσύρουμε το σκεύος από τη φωτιά, προσθέτουμε τις ελιές, τη φέτα και τον δυόσμο και αλατοπιπερώνουμε (αφού πρώτα δοκιμάσουμε). Με τη θερμοκρασία, η φέτα θα λιώσει και θα δημιουργήσει μια παχύρρευστη σάλτσα.

Tips: Πριν βάλουμε τις ελιές, τις ξεπλένουμε καλά σε νερό για να φύγει η αλμύρα. ? Μπορούμε να προσθέσουμε και λαχανικά, όπως φασολάκια, κολοκύθια ή λιαστές ντομάτες για ιδιαίτερη γεύση.