Σαλάτα με φριτάτα χωριάτικη

30.07.2013
Ετοιμάζουμε τη φριτάτα σε τηγάνι που μπαίνει και στον φούρνο: Ρίχνουμε το ελαιόλαδο και το κρεμμύδι να γυαλίσουν και στη συνέχεια προσθέτουμε τα αβγά, τα οποία έχουμε χτυπήσει μαζί με το γάλα και με τα υπόλοιπα υλικά (τη φέτα, τη ρίγανη και την πιπεριά).
  • ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ 15 λεπτά
  • ΜΑΓΕΙΡΕΜΑ 20 λεπτά
  • ΥΛΙΚΑ ΓΙΑ 4 άτομα
  • ΒΑΘΜΟΣ ΔΥΣΚΟΛΙΑΣ εύκολη

Yλικά

Για τη φριτάτα

  • 8 αβγά χτυπημένα
  • 4 κουτ. σούπας γάλα
  • 1 κρεμμύδι κομμένο σε φέτες
  • 4 κουτ. σούπας ελαιόλαδο
  • μερικά φυλλαράκια ρίγανη φρέσκια
  • 1 πιπεριά πράσινη ψιλοκομμένη
  • 100 γρ. φέτα τριμμένη

Για τα κουλούρια

  • 4 κουλούρια Θεσσαλονίκης κομμένα στη μέση
  • 16 ντοματίνια
  • 2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένες
  • ελαιόλαδο για το ράντισμα

Για τη σαλάτα

  • 200 γρ. σαλάτα κομμένη με το χέρι
  • 2 κουτ. σούπας ξίδι λευκό
  • 4 κουτ. σούπας ελαιόλαδο
  • αλάτι, πιπέρι

Εκτέλεση
Ετοιμάζουμε τη φριτάτα σε τηγάνι που μπαίνει και στον φούρνο: Ρίχνουμε το ελαιόλαδο και το κρεμμύδι να γυαλίσουν και στη συνέχεια προσθέτουμε τα αβγά, τα οποία έχουμε χτυπήσει μαζί με το γάλα και με τα υπόλοιπα υλικά (τη φέτα, τη ρίγανη και την πιπεριά). Τηγανίζουμε για 4 λεπτά και στη συνέχεια μεταφέρουμε το τηγάνι στον φούρνο για να ψηθεί καλά η φριτάτα, για 10 λεπτά περίπου. Σε ένα άλλο ταψάκι βάζουμε τα κουλούρια και τα ντοματίνια μαζί με το σκόρδο, ραντίζουμε με ελαιόλαδο και ψήνουμε στο γκριλ για 6 λεπτά περίπου. Στήνουμε τη σαλάτα στα πιάτα ως εξής: Κόβουμε τη φριτάτα σε 4 κύκλους με διάμετρο όσο η τρύπα από τα κουλούρια. Τοποθετούμε κάθε κομμάτι φριτάτας μέσα στο κάθε κουλούρι και βάζουμε από πάνω λίγη σαλάτα στην οποία έχουμε πρώτα προσθέσει το λευκό ξίδι, το ελαιόλαδο και αλάτι. Από πάνω βάζουμε 4 ντοματίνια ψητά σε κάθε κουλούρι, τρίβουμε μπόλικο πιπέρι και σερβίρουμε.

Tips: Μπορούμε να προσθέσουμε και άλλα λαχανικά της αρεσκείας μας μέσα στη φριτάτα. ? Αν δεν βρούμε κουλούρια Θεσσαλονίκης, φτιάχνουμε τη σαλάτα με φέτες από χωριάτικο ψωμί.