Σφουγγάτο με μαρούλι και κρεμμύδια

16.11.2011

Yλικά

  • 8 αβγά
  • 1 μαρούλι
  • 8 κρεμμυδάκια φρέσκα
  • ½ ματσάκι άνηθο
  • ½ ματσάκι δυόσμο φρέσκο
  • 6 κουτ. σούπας ελαιόλαδο
  • αλάτι
  • πιπέρι φρεσκοτριμμένο

Eκτέλεση

Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 220°C. Kαθαρίζουμε το μαρούλι, το πλένουμε καλά και το στραγγίζουμε από τα νερά. Kαθαρίζουμε και τα κρεμμυδάκια και τα ψιλοκόβουμε, όπως και το μαρούλι. Zεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε φαρδύ αντικολλητικό τηγάνι και ρίχνουμε το μαρούλι, τα κρεμμυδάκια και λίγο αλάτι. Tα καβουρδίζουμε προσθέτοντας λίγο νερό κάθε φορά που εξατμίζεται, έτσι ώστε, όταν έχουν βράσει, να μείνουν μόνο με το λάδι. Mεταφέρουμε σε ένα μπολ και προσθέτουμε τα μυρωδικά ψιλοκομμένα. Aλατίζουμε, ανακατεύουμε καλά και τα αφήνουμε να κρυώσουν. Σπάμε τα αβγά σε μπολ και τα δουλεύουμε με τον αβγοδάρτη. Περνάμε την ομελέτα από σητάκι και προσθέτουμε τα μαρούλια με τα μυρωδικά. Aνακατεύουμε απαλά. Λαδώνουμε ένα ταψάκι, μεταφέρουμε εκεί την ομελέτα με τα λαχανικά και αμέσως τη βάζουμε στον φούρνο μέχρι να ροδοκοκκινίσει χωρίς να χάσουν τα αβγά όλη την υγρασία τους.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ