Yλικά
½ μπαγκέτα κομμένη στη μέση κατά μήκος
2 αβγά ολόκληρα
2 ασπράδια αβγού
70 γρ. λουκάνικο χωριάτικο
70 γρ. μανιτάρια σε φέτες
60 γρ. κασέρι σε φέτες
2 κουτ. σούπας ελαιόλαδο
1 κουτ. γλυκού μαϊντανό ψιλοκομμένο
1 κουτ. σούπας νερό ανθρακούχο
2 κουτ. σούπας γάλα
1 σκελίδα σκόρδο
1 κουτ. γλυκού βασιλικό φρέσκο ψιλοκομμένο
1 κουτ. γλυκού κρεμμυδάκι φρέσκο ψιλοκομμένο
αλάτι, πιπέρι
Eκτέλεση
Αφαιρούμε το εξωτερικό κάλυμμα του λουκάνικου με μαχαίρι και ψιλοκόβουμε το κρέας του. Σοτάρουμε τα μανιτάρια σε τηγάνι με μία κουταλιά ελαιόλαδο για 2 λεπτά. Βάζουμε το σκόρδο και το λουκάνικο, και σοτάρουμε για 3 λεπτά ακόμη. Αποσύρουμε από τη φωτιά και προσθέτουμε τον μαϊντανό. Ανακατεύουμε και αλατοπιπερώνουμε. Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 200°C. Χτυπάμε σε μπολ τα αβγά, τα ασπράδια, το γάλα και το ανθρακούχο νερό και αλατοπιπερώνουμε. Ζεσταίνουμε μία κουταλιά ελαιόλαδο σε αντικολλητικό τηγάνι διαμέτρου 15 εκ. που μπαίνει και στον φούρνο και ρίχνουμε τα αβγά. Το γυρνάμε προς όλες τις πλευρές για να πάει παντού το αβγό και το βγάζουμε από τη φωτιά. Τοποθετούμε στη μισή πλευρά της ομελέτας τη γέμιση με το λουκάνικο και τα μανιτάρια, και τη βάζουμε στον φούρνο. Ψήνουμε για 3 λεπτά και τη βγάζουμε. Απλώνουμε τα φρέσκα μυρωδικά και το κρεμμυδάκι πάνω της και τη διπλώνουμε. Απλώνουμε το τυρί στο ένα κομμάτι της μπαγκέτας, από πάνω τοποθετούμε την ομελέτα και τελειώνουμε με το δεύτερο κομμάτι ψωμί.