Yλικά
* 1 μπαγκέτα γαλλική φρέσκια
* 4 λουκάνικα χωριάτικα
* 1 κρεμμύδι σε ροδέλες
* 2 μπαλάκια μοτσαρέλα φρέσκια
* 1 κουτ. σούπας ζάχαρη μαύρη
* 2 κουτ. σούπας balsamico
* 1 κουτ. γλυκού ντοματοπελτέ
* 1 κουτ. σούπας βούτυρο
* ½ κουτ. σούπας ελαιόλαδο
* 1 κουτ. σούπας μουστάρδα
Eκτέλεση
Ζεσταίνουμε το βούτυρο σε τηγάνι και μόλις αρχίσει να «αφρίζει», ρίχνουμε τις ροδέλες του κρεμμυδιού. Σοτάρουμε σε χαμηλή φωτιά για 10 λεπτά περίπου. Προσθέτουμε τη ζάχαρη, τον ντοματοπελτέ και το balsamico και σοτάρουμε μέχρι να μαλακώσουν τα κρεμμύδια και να εξατμιστούν τα υγρά. Τα βγάζουμε από τη φωτιά και τα μεταφέρουμε σε πιάτο. Ρίχνουμε στο ίδιο τηγάνι το ελαιόλαδο και σοτάρουμε τα λουκάνικα σε χαμηλή φωτιά μέχρι να ροδίσουν. Κόβουμε την μπαγκέτα σε δύο κομμάτια. Αφαιρούμε τις άκρες, χωρίζουμε κατά μήκος και αλείφουμε στη μία πλευρά τη μουστάρδα. Τοποθετούμε δύο λουκάνικα στο κάθε σάντουιτς και απλώνουμε κρεμμύδι από πάνω. Κόβουμε τη μοτσαρέλα σε φέτες και τις μοιράζουμε στα σάντουιτς. Σκεπάζουμε με το υπόλοιπο ψωμί και σερβίρουμε.
Tip: Για πιο ζουμερά λουκάνικα, πρώτα θα τα βράσουμε για 5 λεπτά σε ζεστό νερό και στη συνέχεια θα τα σοτάρουμε.