Yλικά
- 1 πακέτο μακαρόνια σπαγκέτι ?10
- 1 κιλό γαρίδες μεγάλες
- 3 φρέσκα κρεμμυδάκια
- 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
- 1 κρέμα γάλακτος
- 200 γρ. τυρί τριμμένο
- 1 ποτήρι λευκό κρασί
- αλάτι, πιπέρι.
Eκτέλεση
Βράζουμε τα μακαρόνια al dente και τα καίμε με λίγο ελαιόλαδο. Βάζουμε στο τηγάνι λίγο βούτυρο και τσιγαρίζουμε το κρεμμύδι. Καθαρίζουμε τις γαρίδες και τις ρίχνουμε στο τηγάνι, ρίχνουμε το κρασί και τις αφήνουμε να σιγοβράσουν. Ψιλοκόβουμε τα κρεμμυδάκια και τα ρίχνουμε στο τηγάνι για 10 λεπτά. Ρίχνουμε την κρέμα γάλακτος, αλάτι, πιπέρι και ανακατεύουμε. Μόλις αρχίσει να βράζει η σάλτσα, βγάζουμε από τη φωτιά και ρίχνουμε το τυρί. Περιχύνουμε τα μακαρόνια και τα σερβίρουμε ζεστά.
Η συνταγή της Κατερίνας Παπούτσάκη