Στρούντελ από φύλλο σφολιάτας γεμισμένο με κρέμα φράουλας

22.05.2012

Βαθμός Δυσκολίας: ΜΕΤΡΙΟΣ
Χρόνος Προετοιμασίας: 20 ΛΕΠΤΑ
Χρόνος Μαγειρέματος: 25 ΛΕΠΤΑ
Μερίδες: 6-8

ΥΛΙΚΑ:

1 φύλλο σφολιάτας

ΥΛΙΚΑ για την κρέμα:

* 8 κουταλιές σούπας αλεύρι για όλες τις χρήσεις
* 3 κουταλιές σούπας κοφτές κορν φλάουρ
* ½ κούπα του τσαγιού ζάχαρη
* Λίγο αλάτι
* 2 ½ κούπες τσαγιού γάλα φρέσκο 3,5%
* 2 ½ κουταλιές της σούπας βιτάμ
* 1 βανίλια καψούλι
* 2-3 κουταλίες της σούπας Μαρμελάδα Φράουλας
* 3 κρόκοι αυγών χτυπημένα και 1 κρόκο για το άλειμμα
* 150 γρ. φρέσκιες φράουλες
* Λίγη ζάχαρη άχνη για γαρνιτούρα

ΕΚΤΕΛΕΣΗ:

1. Σε χαμηλή θερμοκρασία ζεσταίνουμε το γάλα με μία πρέζα ζάχαρης (για να μη μας καεί το γάλα)

2. Σε ένα μικρό κόσκινο ή σιτάκι ψιλό ρίχνουμε μαζί τη ζάχαρη, το αλάτι, κορν φλάουρ, αλεύρι, βανίλια και κοσκινίζουμε μέσα σε μία λεκάνη

3. Προσθέτουμε το μίγμα του αλευριού μέσα στο χλιαρό γάλα και ανακατεύουμε με το σύρμα έως ότου ομοιογενοποιηθούν και σφίξουν τα υλικά.

4. Αποσύρουμε από τη φωτιά, αφήνουμε να πέσει αρκετά η θερμοκρασία και ρίχνουμε τους κρόκους από τα αυγά και το βιτάμ ανακατεύοντας με το σύρμα δυνατά έως ότου το βιτάμ λιώσει και οι κρόκοι ομοιογενοποιηθούν με τα υπόλοιπα υλικά

5. Τοποθετούμε την κρέμα στο ψυγείο για μισή ώρα και μόλις κρυώσει προσθέτουμε την φρέσκια φράουλα και τη μαρμελάδα και ανακατεύουμε καλά.

6. Αλείφουμε ένα μέτριο ταψί με βιτάμ, κόβουμε το ένα φύλλο της σφολιάτας σε 2 παραλληλόγραμμα κομμάτια και τοποθετούμε το ένα στον πάτο του ταψιού, απλώνουμε την κρέμα στην επιφάνεια του και αφήνουμε 2 εκατοστά από το τελείωμα της κάε πλευράς.

7. Χτυπάμε 1 κρόκο αυγού και με το πινέλο αλείφουμε το περίγραμμα της σφολιάτας που δεν έχει κρέμα.

8. Κλείνουμε με το υπόλοιπο φύλλο της σφολιάτας τοποθετώντας το ακριβώς πάνω στο άλλο

9. Με ένα πιρούνι πατάμε τις άκρες καλά και χαράζουμε ελαφρά το πάνω μέρος από το καπάκι.

10. Αλείφουμε με αυγό την επιφάνεια από το καπάκι της σφολιάτας.

11. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180ο για 25΄