Υλικά
- 500 γρ. ρεβίθια
- 12 μικρά ψωμάκια για χάμπουργκερ
- 6 κ.σ. βούτυρο Βιτάμ
- 1 κρεμμύδι ξερό
- 3 κρεμμυδάκια φρέσκα
- 1 φλιτζ. του τσαγιού αλεύρι
- 1/2 ματσάκι μαϊντανό
- 1/2 ματσάκι άνηθο
- 1 κ.γ. μπέικιν πάουντερ
- 1 κ.γ. δυόσμο ξερό
- 2 ντομάτες πλυμένες
- λίγα φρέσκα φύλλα μαρουλιού πλυμένα
- 1 κ.γ. αλάτι
Εκτέλεση
Μουλιάζουμε τα ρεβίθια σε νερό που να τα καλύπτει καλά για μία νύχτα. Στραγγίζουμε και τα ξεπλένουμε κάτω από τη βρύση. Αλέθουμε τα ρεβίθια στο μπλέντερ και τα βάζουμε σε μπολ. Καθαρίζουμε, πλένουμε καλά και στραγγίζουμε τα φρέσκα μυρωδικά πριν τα ψιλοκόψουμε. Τα προσθέτουμε στα ρεβίθια μαζί με το αλάτι και το μπέικιν πάουντερ και τα ζυμώνουμε με τα χέρια. Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180° C και στρώνουμε ένα ταψάκι με ειδικό χαρτί ψησίματος. Πλάθουμε στρογγυλά μπιφτεκάκια από το μείγμα των ρεβιθιών, τα τοποθετούμε στο ταψί και τα ψήνουμε για 40'. Κόβουμε τα ψωμάκια στη μέση, τα αλείφουμε εσωτερικά με λίγο βούτυρο Βιτάμ και τα βάζουμε για λίγα λεπτά στον ζεστό φούρνο μέχρι να γίνουν τραγανά. Κόβουμε τις ντομάτες σε λεπτές φέτες και φτιάχνουμε τα μπέργκερ με φέτες ντομάτας, φύλλα μαρουλιού και ένα μπιφτέκι από ρεβίθια. Σερβίρουμε δύο μπέργκερ ανά μερίδα.