Κρέπες με πράσο

13.06.2012
Αφήνουμε τα υλικά για τις κρέπες 1 ώρα σε θερμοκρασία δωματίου.

Υλικά

  • 1 1/2 κιλό πράσα σε ροδέλες
  • 300 γρ. γραβιέρα τριμμένη
  • 2 αβγά
  • 150 γρ. παρμεζάνα τριμμένη
  • 1 φλιτζ. του τσαγιού κρέμα γάλακτος
  • λίγο μοσχοκάρυδο τριμμένο
  • πιπέρι φρεσκοτριμμένο

Για τις κρέπες

  • 500 ml γάλα
  • 3 αβγά
  • 5-6 κουτ. σούπας
  • αλεύρι (γεμάτες)
  • αλάτι, λίγο Βιτάμ

Εκτέλεση

Αφήνουμε τα υλικά για τις κρέπες 1 ώρα σε θερμοκρασία δωματίου. Ετοιμάζουμε τις κρέπες: χτυπάμε στο μίξερ το αλεύρι, το γάλα, τα αβγά ένα ένα, το αλάτι και το Βιτάμ και αφήνουμε τη ζύμη να ηρεμήσει για 30'. Ζεσταίνουμε σε δυνατή φωτιά ένα αντικολλητικό τηγάνι, το αλείφουμε με λίγο Βιτάμ και ρίχνουμε μέσα μία κουταλιά από τη ζύμη της κρέπας. Ανακινούμε το τηγάνι για να πάει παντού η ζύμη και ψήνουμε και από τις δύο πλευρές την κρέπα μέχρι να ροδοκοκκινίσει. Φτιάχνουμε με τον ίδιο τρόπο όλες τις κρέπες ώσπου να τελειώσει η ζύμη. Καθαρίζουμε τα πράσα και τα κόβουμε σε ροδέλες. Τα αχνίζουμε με λίγο νερό σε ένα φαρδύ τηγάνι και τα βάζουμε σε σουρωτήρι να στραγγίξουν.

Μετά, τα πιέζουμε λίγο με το χέρι για να βγάλουν τα περιττά υγρά και τα ανακατεύουμε με τη γραβιέρα. Γεμίζουμε με το μείγμα των πράσων τις κρέπες, τις τυλίγουμε και τις τοποθετούμε σε βουτυρωμένο πυρέξ. Χτυπάμε τα αβγά με την κρέμα γάλακτος και λίγο αλάτι, και περιχύνουμε τις κρέπες. Πασπαλίζουμε με την παρμεζάνα και το μοσχοκάρυδο και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200° C για 20' περίπου μέχρι να πάρουν χρώμα.