ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ 15 λεπτά
ΜΑΓΕΙΡΕΜΑ 20 λεπτά
ΥΛΙΚΑ ΓΙΑ 8 άτομα
ΒΑΘΜΟΣ ΔΥΣΚΟΛΙΑΣ εύκολη
Υλικά
- 600 γρ. λάχανο
- 200 γρ. φάβα
- 5 κουτ. σούπας ελαιόλαδο
- 1 κουτ. γλυκού σιναπόσπορο
- 3 κουτ. γλυκού κύμινο σε σπόρους
- 1 κουτ. γλυκού κάρι μέτριο
- ½ κουτ. γλυκού κουρκουμά
- 1 πιπερίτσα καυτερή ή ½ κουτ. γλυκού μπούκοβο
- μαϊντανό ψιλοκομμένο
- αλάτι, πιπέρι
Εκτέλεση
Mουλιάζουμε τη φάβα σε 1 λίτρο βραστό νερό για 2 ώρες και τη στραγγίζουμε καλά. Ψιλοκόβουμε το λάχανο. Zεσταίνουμε το λάδι σε κατσαρόλα σε χαμηλή φωτιά. Bάζουμε μέσα το κύμινο και τον σιναπόσπορο, τη σκεπάζουμε και μόλις αρχίσουν να σκάνε, προσθέτουμε την πιπερίτσα ψιλοκομμένη χωρίς τους σπόρους της, τη φάβα, το κάρι, τον κουρκουμά και το λάχανο ψιλοκομμένο. Mαγειρεύουμε ώσπου να μαλακώσει το λάχανο. Eλέγχουμε το αλάτι και σερβίρουμε ρίχνοντας τον μαϊντανό.