ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ 10 λεπτά
ΜΑΓΕΙΡΕΜΑ 20-25 λεπτά
ΥΛΙΚΑ ΓΙΑ 8 άτομα
ΒΑΘΜΟΣ ΔΥΣΚΟΛΙΑΣ εύκολη
Υλικά
- 600 γρ. κολοκύθα καθαρισμένη και κομμένη σε λεπτές φέτες
- 4 κρεμμύδια κόκκινα κομμένα σε λεπτές φέτες
- 2 φλιτζάνια ψωμί (με την κόρα) σε κύβους
- 2 κουτ. σούπας κολοκυθόσπορους
- 500 γρ. σπανάκι (τα τρυφερά φύλλα)
- ½ φλιτζάνι ελαιόλαδο
- ½ φλιτζάνι μέλι
Για τη sauce
- 5 κουτ. σούπας ξίδι λευκό
- ½ φλιτζάνι ελαιόλαδο
- 2 κουτ. γλυκού μουστάρδα Dijon
- αλάτι, πιπέρι
Εκτέλεση
Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 220°C. Τοποθετούμε την κολοκύθα και τα κρεμμύδια σε ενα ταψί, τα περιχύνουμε με το ελαιόλαδο και τα ανακατεύουμε προσθέτοντας αλάτι και πιπέρι. Ψήνουμε για 15-20 λεπτά, γυρίζοντας μερικές φορές τα λαχανικά. Στη συνέχεια, προσθέτουμε το μέλι, τους κύβους του ψωμιού και τους κολοκυθόσπορους και ψήνουμε το μείγμα για 5 λεπτά ακόμη. Αναμειγνύουμε τα υλικά της sauce χτυπώντας τα όλα μαζί μέσα σε ένα γυάλινο βαζάκι. Bάζουμε το σπανάκι μαζί με τα χλιαρά λαχανικά μέσα σε ένα μεγάλο μπολ, τα ανακατεύουμε γρήγορα και περιχύνουμε με τη sauce. Σερβίρουμε αμέσως.
Tip: Εναλλακτικά, μπορούμε, αντί για κολοκύθα, να χρησιμοποιήσουμε καρότα μικρά ή και σελινόριζα.