Σαλάτα με Λινγκουίνι, γαρίδες και pesto εστραγκόν

02.03.2012

ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ 20 λεπτά
ΜΑΓΕΙΡΕΜΑ 15 λεπτά
ΥΛΙΚΑ ΓΙΑ 8 άτομα
ΒΑΘΜΟΣ ΔΥΣΚΟΛΙΑΣ εύκολη

Υλικά

  • 400 γρ. λινγκουίνι
  • 20 γαρίδες (χωρίς το κέλυφος)
  • 1 λεμόνι (τον χυμό και το ξύσμα του)
  • ½ πορτοκάλι (τον χυμό και το ξύσμα του)
  • 1 ματσάκι σπαράγγια
  • 250 γρ. ρόκα και σπανάκι (ανάμεικτα)
  • 3 κουτ. σούπας ελαιόλαδο
  • αλάτι, πιπέρι

ΓIA TO PESTO

  • 50 γρ. παρμεζάνα τριμμένη
  • ½ ματσάκι μαϊντανό
  • 3 κουτ. σούπας εστραγκόν φρέσκο ψιλοκομμένο ή 1½ κουτ. σούπας αποξηραμένο
  • 3 κουτ. σούπας κουκουνάρι
  • ½ φλιτζάνι ελαιόλαδο
  • αλάτι, πιπέρι

Εκτέλεση
Χτυπάμε όλα τα υλικά του pesto στο μπλέντερ μέχρι να γίνουν ομογενές μείγμα και το αφήνουμε στην άκρη. Βράζουμε τα ζυμαρικά σε κατσαρόλα με αλατισμένο νερό. Zεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε τηγάνι και τσιγαρίζουμε τις γαρίδες για 2 λεπτά, σβήνουμε με τους χυμούς και προσθέτουμε το ξύσμα. Διατηρούμε ζεστές τις γαρίδες. Kαθαρίζουμε τα σπαράγγια, τα κόβουμε διαγωνίως σε κομμάτια 4-5 εκατοστών και τα βράζουμε σε αλατισμένο νερό για 3-4 λεπτά. Σουρώνουμε και ανακατεύουμε με τις γαρίδες. Aνακατεύουμε σε μεγάλο μπολ τα λινγκουίνι με 8 κουταλιές από το pesto εστραγκόν. Προσθέτουμε το μείγμα γαρίδων και σπαραγγιών. Aνακατεύουμε απαλά και, λίγο πριν σερβίρουμε, προσθέτουμε τα φύλλα ρόκας και σπανακιού.

Tips: Μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε σπαράγγια κονσέρβας. Δεν θα τα βράσουμε, απλώς θα τα κόψουμε σε μικρότερα κομμάτια. Tο υπόλοιπο pesto μπορούμε να το φυλάξουμε στο ψυγείο ή στην κατάψυξη.