ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ 10 λεπτά
ΜΑΓΕΙΡΕΜΑ 3 λεπτά
ΥΛΙΚΑ ΓΙΑ 8 άτομα
ΒΑΘΜΟΣ ΔΥΣΚΟΛΙΑΣ εύκολη
Υλικά
- 3 κλωνάρια σέλερι τρυφερό ψιλοκομμένο
- 4 σικορέ
- 3 μήλα κόκκινα κομμένα σε λεπτές φέτες
- 1 ματσάκι ραπανάκια κομμένα στη μέση
- 200 γρ. ψωμί (με την κόρα) σε μεγάλους κύβους
- 2 σκελίδες σκόρδο λιωμένες
- 4 κουτ. σούπας ελαιόλαδο
- 200 γρ. ροκφόρ ή μπλε τυρί
- 100 γρ. καρύδια ψημένα χοντροκομμένα
- ½ λεμόνι (τον χυμό του)
- αλάτι, πιπέρι
ΓIA TH SAUCE
- 4 κουτ. σούπας μέλι
- 5 κουτ. σούπας ελαιόλαδο
- 2 κουτ. σούπας μουστάρδα
Εκτέλεση
Αλατίζουμε το ψωμί και το ξεροψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο μαζί με το σκόρδο και το ελαιόλαδο. Kόβουμε τα μήλα και τα ραντίζουμε με τον χυμό λεμονιού για να μην μαυρίσουν. Xωρίζουμε τα φύλλα από τα σικορέ και τα ανακατεύουμε σε μεγάλο μπολ μαζί με τα υπόλοιπα υλικά. Προσθέτουμε το ψημένο ψωμί και ρίχνουμε τη sauce, την οποία έχουμε φτιάξει ανακατεύοντας τα υλικά της μέσα σε ένα μπολάκι. Tρίβουμε από πάνω με τα χέρια το ροκφόρ ή το μπλε τυρί και σερβίρουμε.